"Sevginin Kenti Dikili" Sizi Bekliyor - Son Dakika
Güncel

"Sevginin Kenti Dikili" Sizi Bekliyor

"Sevginin Kenti Dikili" Sizi Bekliyor

Dikili Belediyesi, başlayan tatil sezonunda yerli ve yabancı turistlerin ilçe genelindeki plajlardan en güzel şekilde yararlanması için hazırlıklarını tamamladı.

26.06.2015 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhteşem tatil için rotanız Dikili olsun

Ege'de tatilin en renkli ve en ekonomik merkezlerinden biri olan Dikili ilçesi masmavi denizi, kilometrelerce kesintisiz devam eden kumsalında sıralanmış mavi bayraklı plajları ve doğal koylarıyla yerli ve yabancı turistlere unutamayacağı güzellikte bir tatilin kapısını aralıyor.

Rüya Gibi Bir Tatil İçin Rotanız Dikili Olsun

Dikili ilçesinin denizi, kumsalları, adaları ve ekolojisi ile Ege'nin en özel tatil kenti olduğunu belirten Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 'Ailesiyle, sevdikleriyle huzurlu ve neşe dolu bir ortamda tatil yapmayı planlayan herkesi Akdeniz güneşinin sıcaklığının ve Ege'nin serin mavi sularının karşı konulmaz çekiciliğine sahip Sevginin Kenti Dikili'de rüya gibi bir tatil yaşamaya davet ediyorum' dedi.

Tüm Hazırlıklar Tamam

Başkan Tosun, yaz sezonu için belediye olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek ''Bu yılda ilçemizin geçen sene olduğu gibi Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında oldukça kalabalık olacağına inanıyorum. Dikili her noktasında temiz denizi, doğal koyları, astım hastalığına iyi gelen havası , jeotermal kaynakları ve kaplıcaları ile turizm açısından son iki yıldır gelişerek büyümekte. Belediye olarak yerli ve yabancı tatilcilerimizin rahatı ve huzuru için, ilçemizin altyapı, üst yapıları başta olmak üzere çok önemli düzenlemeler ve yenilikler gerçekleştirdik. Dikili merkezdeki ve Çandarlı'da bulunan tarihi mekanlarımızın periyodik olarak bakım ve temizliğini gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bununla beraber ilçe merkezindeki sahil bandını baştan aşağı yeniledik. Vatandaşlarımız ve misafirlerimiz keyif dolu anlar yaşaması için sahil bandına yürüme parkuru, seyir terası ve yeni akıllı bankaları yaptık. Plajlarımızda periyodik olarak kum ve çevre temizliği çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rutin belediyecilik hizmetlerimizi de aksatmadan 24 saat sürdürüyoruz. Belediyemiz de, esnafımız da, ilçemizin tüm dinamikleri de tatil sezonundan alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Bu yıl yerli ve yabancı turistlerle beraber ilçemize 450-500 bin civarında turistin gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Deniz Suyu A Kalitede Çok Temiz

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dikili ilçesinde denize girilebilen tüm noktalarda 15 günde bir yapılan kontrollerde deniz suyunun hep 'A kalitede çok temiz" çıktığını da kaydeden Başkan Tosun, "Tüm plajlarımız kumsalıyla, deniziyle örnek bir temizlikte ve misafirlerimiz de gönül rahatlığıyla, aileleriyle sevdikleriyle kullanabilirler" dedi.

"Dikili Yeniden Keşfedilmeyi Bekliyor"

Dikili'nin bugüne kadar çok fazla dikkat çekmemiş, az bilinen tarihi ve doğal zenginliklerle göz kamaştıran bir çok yerin olduğunu ve bunların keşfedilmeyi beklediğini de anlatan Tosun, "Dikili ilçesi bir çok özelliği üzerinde barındıran bir bölge. Nebiler bölgesinde yeşilliğin hakim olduğu alanda yer alan Nebiler Şelalesi, doğal güzellikleriyle ilgi çekiyor. Birbirinden farklı renklerin buluştuğu Karagöl de doğasıyla da beğeni topluyor. Yine sınırlarımızda bulunan dünyanın en küçük ada kilisesi Aya Nikola Kilisesi ile çok sayıdaki tarihi yapılar ilçemizin turizm potansiyeline önemli katkıda bulanacaktır. Dikili'ye çok yakın bir noktada olan zeytinin yeşili ve güzelliğinin denizin maviliğiyle buluştuğu Bademli Bölgesi'de cennetten bir köşedir. Burada kısa süreli konaklayacaklar içinde tüm yazı geçirecekler içinde unutulmaz güzellikler sunulmaktadır. Denizköy de mavilere ulaşmak isteyenlerin varabilecekleri en güzel noktalardan. Bu bölgemiz bozulmamış, duru güzelliklerle bezeli ülkemizin ender yerlerden biridir. Bu güzelliklerimizle tüm doğa tutkunlarını hem keyifli bir tatil için hem de yaşamlarında yeni ufuklar keşfetmeleri için Sevginin Kenti Dikili'ye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Sevginin Kenti Dikili' Sizi Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'ye Uyuşturucu Getiren 3 Şahıs Yakalandı
    09:33 Düzce'ye Uyuşturucu Getiren 3 Şahıs Yakalandı

    Düzce İl Emniyet Müdürlüğü narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Düzce'ye uyuşturucu getiren 3 şahıs yakalandı. Şahısların üzerinde ve araçlarında yapılan aramada bin 582 adet sentetik ecza ve 13 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheliler, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan adli makamlara sevk edilecek.

  • Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Toplantıya ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

  • Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin güvenli ve huzur içinde geçmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

  • Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle yağmurla çamur yağdı
    09:31 Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle yağmurla çamur yağdı

    Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle sabaha karşı yağmurla bir süre çamurlu yağış etkili oldu. Bu durum park halindeki araçların kaporta ve camları ile binaların pencerelerinin hafif çamurla kaplanmasına neden oldu.

  • VİOP'ta BIST 30 endeksine dayalı kontrat yükselişle başladı
    09:31 VİOP'ta BIST 30 endeksine dayalı kontrat yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 artışla 10.114,75 puandan başladı. Analistler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini belirtti.

  • Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı
    09:30 Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, 'Piyon' operasyonu ile çökertildi. 9 şüpheli tutuklandı ve 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan bir çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.

  • Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı
    09:29 Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine yönelik yapılan operasyonda 1'i firari hükümlü toplam 9 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çete üyelerini yakalamak için çalışma başlattı. Operasyon sonucunda çete üyeleri yakalandı ve aramalarda ruhsatsız tabanca, mermi ve ziynet eşyaları ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

  • Üsküdar sahilinde mide bulandıran görüntü! Banka oturup ulu orta kendini tatmin etti
    09:27 Üsküdar sahilinde mide bulandıran görüntü! Banka oturup ulu orta kendini tatmin etti

    İstanbul Üsküdar sahilinde bir bankta oturan şahıs, vatandaşların gözleri önünde ulu orta kendini tatmin ederken görüntülendi. Yürüyüş yapanların olaya ilgisiz kalmaları ve herhangi bir tepki vermemeleri dikkat çekti.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    09:24 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.


Advertisement