Sevinçer: Milli Eğitim Müdürünün Görevden Alınması Geç Oldu - Son Dakika
Yerel

Sevinçer: Milli Eğitim Müdürünün Görevden Alınması Geç Oldu

Sevinçer: Milli Eğitim Müdürünün Görevden Alınması Geç Oldu

Özgür Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik'in görevden alınmasının geç bir karar olduğunu belirtti.

05.10.2015 07:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgür Eğitim Sen, Milli Eğitim Müdürünün Görevden Alınmasını Değerlendirdi

Özgür Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer, yaptığı açıklamada Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik'in görevden alınmasının geç bir karar olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın telefonuna bakmadığı gerekçesiyle görevden alınan Çelik'in yandaş sendikacılık yaptığını ileri süren Sevinçer, defalarca yapılan ikazlara rağmen Batman Milli Eğitim Müdürünün görevde kalmasına bir anlam veremediklerini, ancak, Bakanın telefonuna yanıt vermediği gerekçesiyle görevden alınmasının da geç ama tesadüf bir karar olduğunu söyledi.

Sevinçer, Milli Eğitim Müdürünün görevden alınmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı.

"Geçtiğimiz günlerde Batman Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim Bakanı tarafından görevden alındı. Geç alınan bu kararın tesadüfen alınan bir karar olmak yerine, çalışma süresi boyunca öğretmenler ,okul yöneticileri ve sendikalar arasında ciddi bir ayrımcılık yapan milli eğitim müdürünün daha erken ve bilinçli bir şekilde görevden alınması, daha doğru olacaktı. Ama neticede bu kararın isabetli bir karar olduğunu düşünmekteyiz. Görev yaptığı 1.5 yıllık süre içinde sadece bir sendikanın hizmetinde, eğitimi düşünmeden , birilerini kayırma ve kadrolaşma dışında hiçbir hizmeti olmamış birinin bu kadar süre görevde kalması akla ziyan bir durum. Özgür Eğitim-sen olarak defalarca özellikle yönetici atamalarında hakka uygun davranmasını,işi ehline vermesini ifade ettiğimiz halde kendisi her defasında tam aksine bir sendikanın kendisine sunduğu listelerle yetinmiş,Mahkeme kararlarıyla görevlerine iade edilmesi gereken yöneticileri hakka,hukuka ve vicdana aykırı bir şekilde görevden almıştı.Bu tavrıyla okullarda çalışma barışının bozulmasına neden olmuş;öğretmen ve idarecilerin moral –motivasyonlarını olumsuz etkilemişti. Bu sebeplerden ötürü kendisi hakkında iki defa cumhuriyet savcılığına suç duyurunda bulunmuştuk. Ama maalesef bugün kendisini görevden alan zihniyet o gün Milli Eğitim müdürünü korumuştu. Her ne kadar ulusal basında yer aldığı şekliyle bir şikayet üzerine görevden alındığı yazılıp çizilse de bize göre birikmiş şikayetlerin bardaktan taşması sonucu bu durumun gerçekleştiğini düşünüyoruz. En son geçtiğimiz hafta yerel basının, Batman'ın TEOG sınavında Türkiye sonuncusu olduğu iddiasının da görevde alınmada etkili olduğu kanaatindeyiz.Görevden alındıktan sonra bugüne kadar kendisine her türlü hukuksuz işlerini yaptıranların onu korumak adına vaveyla koparmaları da milli eğitim müdürünün şimdiye kadar sadece bir zümreye hizmet etiğinin en açık göstergesidir. Özgür Eğitim-Sen olarak yeni atanan milli eğitim müdürünün bu yaşananlardan edineceği tecrübeyle Batman eğitimini daha ileri taşınma gayretiyle adil bir yönetici olarak çalışmasını temenni ediyoruz. Kazanan Batman ve geleceğimiz olsun"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sevinçer: Milli Eğitim Müdürünün Görevden Alınması Geç Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement