Sevinçle Kına Yaktılar, Hüzünle Gözyaşı Döktüler - Son Dakika
Güncel

Sevinçle Kına Yaktılar, Hüzünle Gözyaşı Döktüler

Sevinçle Kına Yaktılar, Hüzünle Gözyaşı Döktüler

Mersin’in Erdemli ilçesinde askere gidecek 250 genç için asker gecesi düzenlendi.

02.05.2016 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçesinde askere gidecek 250 genç için asker gecesi düzenlendi. Sevincin ve hüznün bir arada yaşandığı gecede anneler oğulları için genç kızlar nişanlıları için gözyaşları içinde kına yaktı.

Erdemli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Vatan Sana Canım Feda" programı öncesinde Erdemli Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen gençler, ellerinde Türk bayraklarıyla ilçe sokaklarında dolaştı. Ardından da programın gerçekleştirileceği sahil alanına topluca yürüdü.

Burada ilk olarak asker anneleri oğulları, genç kızlar ise nişanlıları için kına yaktı. Kına merasiminde birbirlerine sarılan anne ve oğullar gözyaşlarına boğuldu.

Programda bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Bütün mazlumların yanında olan zalimlerin korkulu rüyası olan atalarımızdan aldığımız bu kutsal emaneti, birlik, dirlik ve dayanışma ruhu içerisinde kıyamete kadar hür ve bağımsız olarak yaşatmak gibi bir düşüncemiz var. İşte bu düşünceden hareketle askerlerimizin bir arada olmasını sağlamaya gayret ettik" dedi.

Asker annelerinden Ayşe Köroğlu ise "Çok mutluyum ama aynı zamanda üzüntülüyüm" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Gözyaşları içindeki anneyi öpen asker adayı oğlu Hasan Köroğlu teselli etti.

Hasan Köroğlu, "Böyle eğlenceyle gitmemiz bize moral oldu. Sevinçliyiz" dedi.

Gencin nişanlısı Berna Kılıç ise, "Çok mutluyum, sonuçta bu vatan görevi. Tabi hüzünlüyüm de biraz. Eğlenceyi düzenleyenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Gözyaşlarını tutamayan bir asker annesi de, "Hem sevinçli hem hüzünlüyüm. 20 yıldır bu anı bekliyordum. Çok mutluyum bir asker annesi olduğum için" dedi.

Oğlu Mustafa Ay ise gözyaşları içinde "Rabbim görevini hakkıyla yapanlardan eylesin" diye konuştu.

Program ünlü Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan tarafından verilen konserle sürdü. Asker adayları moral depoladı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sevinçle Kına Yaktılar, Hüzünle Gözyaşı Döktüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement