Seyahat Çantalarına 2 Yıl Korunma Önlemi Uygulanacak - Son Dakika
Ekonomi

Seyahat Çantalarına 2 Yıl Korunma Önlemi Uygulanacak

Bakanlar Kurulu, seyahat çantaları, el çantaları ve benzeri, mahfazaların ithalatında 2 yıl süreyle korunma önlemi uygulanmasına karar verdi.

08.04.2014 10:53  Güncelleme: 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanlığı'nın Seyahat Çantaları, El Çantaları ve Benzeri Mahfazaların İthalatında Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Karar, Ekonomi Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu'nca 1 Nisan 2014 tarihinde kararlaştırıldı. İthalatta Korunma Önlemleri Hakkında Karar çerçevesinde seyahat çantaları, el çantaları ve benzeri, mahfazaların ithalatında yürütülen korunma önlemi soruşturması sonucunda alınan korunma önlemine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Korunma önleminden muaf tutulacak ülkeler ve gümrük bölgelerinin belirlendiği Karar ile tarife kontenjanı açıldı. Tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönemde, belirlenen ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli tarife kontenjanı kapsamı eşyanın tamamı için toplam 5 milyon 360 bin 706 adet olarak belirlendi. Ancak her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanı 1 milyon 786 bin 902 adedi geçemeyecek.

KARAR YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Ek mali yükümlülük, gümrük idarelerince, ithalatta alman gümrük vergileri ve diğer mali yükümlülüklerden ayn olarak tahsil olunur ve genel bütçeye irat kaydedilecek.

Karar, bugün itibarıyla geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

TARİFE KONTENJANI AÇILAN ÜLKELER LİSTESİ

Karar ile tarife kontenjanı açılan ülkeler listesi şöyle belirlendi:

"ABD Minor Outlying Adaları, ABD Virjin Adaları, Afganistan, Amerika Samoası, Angola, Anguilla, Antartika, Antigua Ve Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Aruba, Azerbaycan, Bahamalar, Bahreyn, Bangladeş, Barbados, Belarus, Belize, Benin, Bermuda, Bhutan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bolivya, Botsvana, Bouvet Adası, Brezilya, Brunei Darussalam, Burkina Faso, Burundi, Cape Verde, Cebelitarık, Cezayir, Christmas Adası, Cibuti, Cook Adaları, Cad, Doğu Timor, Dominik Cumhuriyeti, Dominika, Ekvator, Ekvator Ginesi, El Salvador, Endonezya, Eritre, Etiyopya, Falkland Adaları, Fas, Fiji, Fildişi Sahili, Filipinler, Fransız Güney Topraklan, Fransız Polinezyası, Gabon, Gambiya, Gana, Gine, Gine - Bissau, Grenada, Grönland, Guam, Guatemala, Guyana, Güney Afrika , Güney Georgia Ve Güney Sandviç Ada., Gürcistan, Haiti, Heard Ada. Ve Mc Donald Adaları, Hindistan, Hollanda Antileri, Honduras, Irak, İng.Hint Oky.Toprak., İngiliz Virjin Adaları, İran, Jamaika, Kamboçya, Kamerun, Katar, Kayman Adaları, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kiribati, Kokos Adaları, Kolombiya, Komor, Kongo, Kongo Demokratik C, Kosta-Rika, Kuveyt, Kuzey Mariana Adaları, Küba, Laos, Lesotho, Liberya, Libya, Lübnan, Madagaskar, Makao, Malavi, Maldivler, Malezya, Mali, Marşal Adaları, Mauritius, Mayot, Meksika, Mısır, Mikronezya, Moğolistan, Moldova (Cumhuriyeti), Montserrat, Moritanya, Mozambik, Myanmar, Namibya, Nauru, Nepal, Niue, Nijer, Nijerya, Nikaragua, Norfolk Adası, Orta Afrika Cum., Özbekistan, Pakistan, Palau, Panama, Papua Yeni Gine, Paraguay, Peru, Pitcairn, Raunda, Rusya Federasyonu, St. Helena, St. Pierre Ve Mikeion, Samoa, Sao Tome Ve Principe, Senegal, Seyşeller, Sierra Leone, Solomon Adaları, Somali, Sri Lanka, St. Kitts - Nevis, St. Lucia, St.Vincent Ve Grenadinler, Sudan, Surinam, Suriye Arap. Cum., Suudi Arabistan, Svaziland, Şili, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Togo, Tokelau, Tonga, Trinidad Ve Tobago, Tunus, Türks Caicos Adaları, Tuvalu, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Umman, Uruguay, Ürdün, Vallis Ve Futuna, Vanuatu, Venezuela, Vietnam, Yemen, Yeni Kaledonya, Zambiya ve Zimbabve."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Seyahat Çantalarına 2 Yıl Korunma Önlemi Uygulanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement