Seydikemer'de 10 Bin Erguvan Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Seydikemer'de 10 Bin Erguvan Dağıtıldı

Seydikemer\'de 10 Bin Erguvan Dağıtıldı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 10 bin adet erguvan fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

16.05.2016 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 10 bin adet erguvan fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıllarda Seydikemer'de Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bir çok ağaç fidanı dağıtılmış ve toprakla buluşması sağlanmıştı. Bu defa Erguvan fidanlarıyla Seydikemer'i güzelleştirmeyi hedefleyen Orman İşletme Müdürü Eşref Şen, Seydikemer Cumhuriyet Meydanında Belediye Başkanı Yakup Otgöz'le birlikte 10 Bin adet Erguvan fidanı dağıttılar.

Seydikemer Orman işletme Müdürü Eşref Şen yaptığı açıklama da: "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğümüz gelir getirici ağaçlandırma programı kapsamında Seydikemer ilçemizin ormanlık alanlarına ceviz,badem,kestane,zeytin vb ağaçların dikimi gerçekleştirildi. 2015-2019 yılları arasındaki bu projede ilçemiz Seydikemer de 88 bin adet ceviz, 96 bin adet badem,82.000 adet incir,84.bin adet harnup,45 bin adet dut,46 bin adet iğde, 38 bin adet hünnap, 17 bin adet ahlat olmak üzere toplam 500 bin adet meyve ve fidan ağaçlarını toprakla buluşturduk. Bu ağaçların meyveye gelmesi durumunda Seydikemer bölgemizdeki vatandaşlarımıza oldukça önemli bir gelir gelmesi konusunda çalışma yaptık. Şimdide Seydikemer'in doğal güzelliğine katkıda bulunmak üzere ilçemizin yöresine doğasına uygun Erguvan ağacıyla Seydikemerin doğasını güzelleştirmeye çalışıyoruz. Sayın Belediye Başkanım Yakup Otgöz'le birlikte bu projeyi gerçekleştirip Seydikemer deki tüm okul cami kurum ve kuruluşlarla birlikte evlerin bahçelerinede bugün 10 bin adet erguvan dikeceğiz. Hem Seydikemerin oksijenine katkı sağlamak,hem güzelleştirmek ve Seydikemeri daha yaşanılabilir şehir haline getirmek amacıyla bu projeyi başlattık. İnşallah 10 bin fidanı birazdan dağıtacağız ve sizlerden tek isteğimiz bu fidanları muhakkak toprakla buluşturmasıdır.

İnşallah 10 yıl sonra Seydikemerin her yerinde bu ağaçlar çok güzel görüntüler ortaya çıkaracaktır. Buradaki amacımız görsel anlamda daha da güzel görünen bir Seydikemer e katkı sağlamaktır. İlçemize hayırlı olsun diyorum" dedi.

"BAKIMLARINI İHMAL ETMEYELİM"

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ise yaptığı konuşmada: "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Bölge Müdürümüz ve Seydikemer Orman İşletme Müdürümüz ilçemizin doğal güzelliğine katkıda bulunmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Vatandaşlarımız buradan alacakları ağaçları toprakla buluştursun ve bu projede amacına ulaşsın. Bu ağacı diktikten sonra da bakımlarını ihmal etmeyelim"dedi

Yapılan konuşmalardan sonra protokol üyeleri tarafından vatandaşlara erguvan dağıtıldı. Dağıtımdan sonra protokol üyeleri hep birlikte okul bahçesi ve merkezde bulunan çocuk oyun parklarına da erguvan dikerek can sularını verdiler.

Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri daha sonra mahallelere giderek vatandaşlarla birlikte vatandaşların evlerinin bahçelerine erguvan ağacı dikti. Vatandaşlar Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür ederek, Erguvan ağaçlarının bakımlarını zamanında yaparak Seydikemer'in doğal güzelliğine katkıda bulunacaklarının sözünü verdiler. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seydikemer'de 10 Bin Erguvan Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement