Seydikemer De Kırsal Kalkınma Projesi 3 Ayrı Noktada Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Seydikemer De Kırsal Kalkınma Projesi 3 Ayrı Noktada Yapılacak

Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna'nın yürütücülüğünde 8 ilçede üç ay sürecek 'Muğla'nın Kırsal Kalkınma Potansiyelinin Belirlenmesi' projesinin saha çalışmaları devam ediyor.

14.01.2016 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney EgeKalkınma Ajansı (GEKA) desteğinde 3 ay sürecek projenin paydaşları arasında Muğla Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bulunurken, projenin yürütücülüğünü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi adına Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna yapıyor.

Projeye çalışmaları 13.01.2016 Tarihi itibari ile Seydikemer Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda devam etti.Toplantıya; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, İlçe Yazı İşleri Müdürü Halit Dündar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Engin Maraşlı, Kemer Orman İşletme Müdürü Eşref Şen, Turizm Danışma Büro Sorumlusu Güler Duymaz, Kooperatif Başkanları Mahalle muhtarları ve çok vatandaşların katılımı ile yapıldı.

Toplantıda; Seydikemer için 3 ayrı bölgede çalışmaların yapılacağı belirtilerek, bu bölgelerin merkez, Eşen ve Seki mahallelerin olduğu belirtildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna "Kırsal ve kentsel alanlar arasındaki gelişmişlik farklarını azaltmak, göçlerin kırsal alanlardaki olumsuz etkileri ile mücadele etmek, kırsal politikaları merkezi ve yerel düzeyde güçlendirmek, AB tarım ve kırsal kalkınma politikalarına uyum sağlamak gibi konularda bilgiler verilerek çalışmaların devam edeceği belirtildi. Proje kapsamın da araştırmalar sonucu elde edilen veriler analiz edilerek 'Muğla İlinin Kırsal Kalkınma Potansiyeli Raporu' düzenlenecek. Rapor, belirlenen ilçelerde uygulanabilecek kırsal kalkınma uygulamaları, öne çıkabilecek sektörleri ortaya koyarak Türkiye'de özellikle AB uyum süreci ile artan kırsal kalkınma uygulamalarında devlet kurumlarına ve özellikle özel teşebbüslere rehber niteliğinde olması hedefleniyor." Dedi.

Ankara Nallıhan da Kırsal Kalkınma konusunda Nallıhan projesinde görev alan Mustafa Bektaş İlçelerinde uyguladıkları projeler hakkında detaylı sunum yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Seydikemer De Kırsal Kalkınma Projesi 3 Ayrı Noktada Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement