Seydişehir Çelik-İş'te 4 Adaylı Kongre - Son Dakika
Yerel

Seydişehir Çelik-İş'te 4 Adaylı Kongre

Hak İş’e bağlı Çelik İş Sendikası Seydişehir Şubesinin 5. Olağan genel kurulunda 4 aday yarışıyor.

27.04.2014 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş'e bağlı Çelik-İş Sendikası Seydişehir Şubesinin 5. Olağan genel kurulunda 4 aday yarışıyor.

Sendika salonunda yapılan kongreye Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Genel Sekreter Yunus Değirmenci, Genel Mali Sekreter Bayram Altun, Teşkilatlandırma Sekreteri Muharrem Şahin, Eğitim Sekreteri Recep Akyel, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve delegeler  katıldı.

20 yıldır Seydişehir Çelik iş Sendika Şube Başkanlığını sürdüren Muharrem Oğuz, başkan adayı olmazken, 100 delegenin oy kullandığı seçimlere Murat Özkal, Hüseyin Kapıcı, Ersoy Yılmaz, Ferhat Çelikbaş aday olarak yarışıyorlar.

Kongrede konuşan Genel Başkan Gül, bugün artık Türkiye'de sendikal anlayışın güçsüz hale geldiğini belirtti.

Bu anlayışın güçlendirilmesi için de mücadele yönteminin doğru seçilmesi gerektiğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"İşçiler ve sendikalar mücadelesini yaparken, Türkiye'de demokrasiyi de koruma mücadelesi yapmaları gerektiğini şu süreçte çok iyi vermemiz lazım. Her askeri darbe Türkiye'de sendikaların ve çalışanların gücünü azaltmıştır. Duruşumuzu ve mücadelemizi bu noktada seçmeliyiz. Sadece mücadelemizi toplu sözleşmelerde ekonomik bağlamda tutarsak Türkiye'de sendikal güç azalır. Ülkemizde demokrasinin gelişmesi lazım bu anlamda emek ve alınteri de gelişir. 12 Eylül sadece Türk demokrasisini değil,çalışma hayatını da bitirmiştir."

1 Mayıs'ın önemini bildiklerini dile getiren Gül, "Orayı yasaklarsanız katilller korunmuş olur. Biz orada 500-1000 kişilik bir grupla 37 şehit arkadaşımızın anma töreni yapılmasından yanayız. 1 Mayıs birlik, beraberlik, kardeşlik günüdür, kavga günü değil. Halaylar çekerek kutlanması gerekir. Dünya bunu yapıyor. Çünkü evrensel bir bayramdır" dedi.

Konuşmaların sonunda Gül, Muharrem Oğuz'a hizmetlerinden dolayı plaket sundu.

Sendikada oy kullanma işlemi saat 17.00' ye kadar devam edecek. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seydişehir Çelik-İş'te 4 Adaylı Kongre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement