Seydişehir'de Hububat Üreticileri Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Seydişehir'de Hububat Üreticileri Bilgilendirildi

Seydişehir Ziraat Odası ve Akşehir Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) işbirliğiyle çiftçiler, hububat ve haşhaş ekimi konusunda bilgilendirildi.

25.03.2015 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seydişehir Ziraat Odası ve Akşehir Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) işbirliğiyle çiftçiler, hububat ve haşhaş ekimi konusunda bilgilendirildi.

Belediye düğün salonunda yapılan toplantıda konuşan TMO Akşehir Şube Müdürü Hüseyin Kılbaş, kaliteli hububat ve haşhaş üretimi için toprak tahlilinin çok önemli olduğunu belirtti.

Doğru tohum ve gübre seçimi konusunda uyarılarda bulunan Kılbaş, şunları kaydetti:

"Eğer tekniğe uygun hareket ederseniz hem verim artar hem de kaliteli ürün elde etmiş olursunuz. Çiftçilerimiz mutlaka sertifikalı tohum kullanmalı. Gübre atarken ayarına dikkat edilmeli. Yabancı otla müdahale zamanında yapılmalı. Süne mücadelesinde ise Tarım Müdürlüğü uzmanlarıyla hareket edilmelidir. Haşhaş alım esnasında kapsüllerin morfin miktarı tespit edilecektir. Hububat alımlarında ise proteini yüksek süne oranı düşük ürünler daha fazla kazanç sağlayacaktır."

Toplantıya, Beyşehir TMO Ajans Müdürü Ali Altuğ, Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, Belediye Başkan Vekili Mahmut Çalık, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seydişehir'de Hububat Üreticileri Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement