Seydişehir'de, Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Yerel

Seydişehir'de, Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Seydişehir\'de, Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

18.07.2016 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Seydişehir Belediye Meydanı'nda, 3 gündür devam eden Milli İrade nöbetine Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer katıldı.

Akşam namazı sonrası Belediye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini engellemek için hayatını kaybedenler için okutulan Kuran-ı Kerim'in ardından yatsı namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılmak için saf tuttu. Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer meydanda toplanan vatandaşlara birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Milli irade dirilişinin 3'üncü gününde vatandaşlarla birlikte olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Tutal, ilçe Başkanı Konurer ve beraberindekilerle Ankara'ya gittiklerini adeta bir savaş ortamı ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti. Gördükleri görüntülerin Filistin, Irak ve Suriye'de yaşandığını kaydeden Başkan Tutal, "Kendi ülkemizde, kendi başşehrimizde görmemiz gerçekten bizleri üzdü. Ama orada Yahudi, Müslümanları ezmişti. Kendi askerimizin içindeki hainlerin kendi halkımızı ezmiş olması, kendi halkımızı bombalamış olması, uçaklarla helikopterlerle mermilerin yağdırılması gerçekten üzücü idi" dedi.

"Uyanık olmak mecburiyetindeyiz"

Türk Milleti'nin kahraman bir millet olduğunu belirten Başkan Tutal, "Uyanık olmak mecburiyetindeyiz. Çanakkale'de gösterdiklerini, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiklerini burada gösterdiler. Sizler olmasaydınız, halkın direnişi olmasaydı bizim polis teşkilatımızın bunu önlemeye gücü yetmeyecekti. Sizlerin vermiş olduğu maddi ve manevi cesaretle sonuca ulaşıldı" şeklinde konuştu.

Silahlı Kuvvetlerin içinde yapılanmış olan örgüt mensubu teröristlerin yaptığı bir girişim olduğunu belirten Başkan Tutal, "Silahlı Kuvvetlerin tamamını bu işin içine koymak mümkün değil. Birileri bunu din adına yapıyor. Bir ilahiyatçı kardeşiniz olarak bir Müslüman Allah ve Resulünden başkan hiç kimseye itaat etmemesi gerekir. Ne oluyor. Amerika'nın kucağında oturan bu şahsa, Yahudi ye hizmet eden bu şahsa, bu güne kadar Kuran'daki Yahudi, Hıristiyanları, hiçbir ayeti diline dolamayan bu şahıs, hatta bu güne kadar onlara hiçbir şey söylemeyen bu şahıs. Ne oluyor da Türkiye Cumhuriyeti'nin devletini, insanını yok edecek öldürecek noktaya getirip talimatlar verebiliyor. Artık bu olaylar görüldükten sonra bazıları hala itaat edecekler mi. İnşallah Yüce rabbimiz bundan sonra Millete böyle bir şey göstermesin. Bu olaylarda gerek sivil, gerek polis teşkilatından olan kardeşlerimizin Rabbim şahadetlerini kabul etsin. Gazilerimize, yaralılarımıza en kısa zamanda Yüce Rabbim şifalar eylesin. Birlik, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Sizlerin verdiği bu destek ve birliktelikten dolayı sizlerden Allah razı olsun Allah'a emanet olun. Gazamız mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Daha sonra meydanda toplanan vatandaşlar darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılarak Milli İrade nöbetine devam ettiler. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seydişehir'de, Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika


Advertisement