Seydişehir'den Suriyelilere Yardım Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Seydişehir'den Suriyelilere Yardım Kampanyası

Seydişehir\'den Suriyelilere Yardım Kampanyası

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, ilçede yaşayan Suriyeli vatandaşlar ve Bayır-Bucak Türkmenleri için yardım kampanyası düzenlenecek.

06.01.2016 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, ilçede yaşayan Suriyeli vatandaşlar ve Bayır- Bucak Türkmenleri için yardım kampanyası düzenlenecek.

Hükümet Binası Toplantı Salonunda Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve STK temsilcileri ilçede yaşayan Suriyeli aileler ve Bayır-Bucak Türkmenlerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir organizasyon yapmak amacıyla bir araya geldi. Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit'in önderliğinde toplanan STK örgütleri, Seydişehir'de yaşayan Suriyeli ailelere yardımların adil ve ihtiyacı olanlara ulaştırılması, meslek sahibi olanların ise iş bulunması ve Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım toplamak için bir komisyon oluşturulmasına karar verdi.

Kaymakam Özyiğit yaptığı konuşmada, "Seydişehir bu konuda iyi ama kış mevsimindeyiz. Allah korusun burada yaşayan bir Suriyeli vatandaş zor durumda kalırsa bunun sorumluluğu var. Hatay'da bulunan Bayır-Bucak Türkmen kardeşlerimiz aynı zamanda kan bağımız var, hem de kardeşiz. Biz büyük bir milletiz. Büyük millet olmamız gerektiği özellikleri yerine getirmek lazım" dedi.

Suriyeli aileleri gezerek durumlarını tespit ettiklerini de belirten Kaymakam Özyiğit, "Biz Kaymakamlık olarak yakacak yardımında bulunuyoruz. Belediyede ekmek yardımı yapıyor. ETİ A.Ş. sağ olsun mobilya yardımında bulundu ama gözden kaçan veya zaruri ihtiyaçları olan ailelerde olabilir. Bu eksiklerin giderilmesi için hep beraber gayret göstermeliyiz. Bu yardımları yaparak sadece burada yaşayan Suriyeliler için değil Bayır-Bucak Türkmenlerinin yanında olduğumuzu da göstermeliyiz" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise, "Bazen bu insanları beslemek zorunda mıyız deniliyor ama empati yapmak lazım. Bizim milletimiz necip bir millet. Komisyon oluşturulması yerinde bir durum. Belediye olarak üzerimize düşün neyse yapmaya hazırız" dedi.

Toplantı Suriyeli vatandaşlara yardım toplanmasında gerekli organizasyonu yapacak komisyonu oluşturulması ve bir ay süre ile Seydişehirli vatandaşlardan da yardım etmek isteyenlere ulaşılması kararı alınarak sona erdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seydişehir'den Suriyelilere Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement