Seydişehir'in Bazı Mahallerini Çekirgeler İstila Etti - Son Dakika
Yerel

Seydişehir'in Bazı Mahallerini Çekirgeler İstila Etti

Seydişehir\'in Bazı Mahallerini Çekirgeler İstila Etti

Konya’nın Seydişehir ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte bazı mahallerde çekirge istilası yaşanıyor.

27.05.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Seydişehir ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte bazı mahallerde çekirge istilası yaşanıyor.

İlçeye bağlı Kumluca, Kuran ve Kesecik mahallesinin ormanlık alanlarında 30 kilometrelik bir alanı kaplayan çok sayıda çekirgenin ekili dikili alanlara doğru ilerlemesi çiftçileri kaygılandırdı. Mahallede çiftçilik yapan vatandaşlar kendi imkanlarıyla ilaçlama yaparak çekirge istilasına karşı koymaya çalışıyorlar ama kendilerinin bu çalışmasının yeterli olmayacağını ve devletten de yardım istediklerini belirtti. Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünüvar ve Şoförler Odası Başkanı Hasan Ünvar, Kumluca ve Kuran mahallesine giderek çekirgelerin hasar verdiği arazileri inceledi.

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünüvar yaptığı açıklamada, "Çekirge şu anda ormanlık bölgesinde yoğunlaşmış durumda araziye doğru ilerliyor. Bir an önce önlem alınması gerek. Burası orman arazisi olunca traktörler ile ilaçlanmaya girilmiyor. Çekirgeler sürekli olarak ormanın içerisinden geliyor. Buna çözüm bulmak gerekiyor. Şu anda havadan ilaçlama yasak ama başka türlü bunun önüne geçilmiyor. Önlem alınmazsa araziyi tamamen saracak ve çiftçimizin çok büyük kayıpları olacak" diye konuştu.

Şoförler Odası Başkanı Hasan Ünvar da, yaşanan çekirge istilasının doğal afet olduğunu savunarak, bir an önce önlem alınması gerektiğini söyledi.

Hasan Ünvar, "Tabi ki bu doğal afet görünümünde şu anda yani ufak bir alan değil yaklaşık 30 kilometre uzunluğundaki yeri istila etmiş. Daha da şu anda ormanın içinden hala inmekte ve bunun arkası kesilmiyor. Araziye girmek üzereler. Buna biran önce çözüm yolu bulunmazsa Kesecik Mahallesi, Kuran Mahallesi, Kumluca Mahallesi ve Ortakaraören Mahallesinde hiçbir çiftçi ürün alamayacak stantta ve mera üzerinde hiçbir ot bırakmayacak şekilde yemiş ve kurutmuş durumda. Kumluca mahallesinde çekirge biraz daha büyümüş. Burada çiftçiler mücadele veriyorlar ama arkası kesilmiyor daha da geliyor. Çiftçiler ne kadar mücadele etseler de onların mücadelesi ile önlem alınacak bir şey değil. Yetkililerden yardım istiyoruz. Bunun biran önce önüne geçilmesi gerekiyor. Yoksa burada hiçbir mahsul kalmayacak. Bu bir doğal afettir. Biran önce önlem alınmazsa çiftçimizin ve Türkiye'nin zararı çok olacaktır" dedi.

Kumluca Muhtarı da, "Kumluca, Kesecik, Kuran mahalleleri içerisinde hatta tarla ve yol kenarlarında Ortakaraören mahallesine kadar bu çekirge var. İlçe tarım ve ziraat odası gerekli desteği veriyor. Mahalle halkı olarak bizde görevimizi yapacağız ve bunun üstesinden gelmeye çalışacağız. Halkımız biraz duyarsız ama gerekli açıklamalar yapılınca herkesin destek vereceğini biliyoruz. Arazilerimizi ilaçlayarak korumaya çalışacağız" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seydişehir'in Bazı Mahallerini Çekirgeler İstila Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement