Seyfi Oktay Kararı Ergenekon Davasının Gerekçesinin İncelenmesinden - Son Dakika
Güncel

Seyfi Oktay Kararı Ergenekon Davasının Gerekçesinin İncelenmesinden

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın, "Ergenekon sanıklarını tahliye etme amacıyla yargıyı etkileme" iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

11.02.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın, "Ergenekon sanıklarını tahliye etme amacıyla yargıyı etkileme" iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Mahkeme heyeti, Ergenekon Davası'nın gerekçeli kararının celse arasında incelenerek Yargıtay'dan sonucunun beklenip beklenilmeyeceği konusunda bir karar verilmesine hükmetti. Duruşma ertelendi.

ERGENEKON DAVASININ GEREKÇESİ MAHKEMEYE ULAŞTI

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz sanıklardan Sefa Altıoğlu, Ali Hadi Emre, Tülay Bekar ve Canfer Balçık katılırken aralarında Seyfi Oktay'ın bulunduğu 7 sanık ise katılmadı. Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız, önceki celse istenen Ergenekon Davası'nın gerekçeli kararının mahkemeye ulaştığını açıkladı.

OKTAY'IN AVUKATI KOVUŞTURMANIN GENİŞLETİLMESİ TALEBİNDEN VAZGEÇTİ

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın avukatı Şeyho Saya söz alarak mahkemeye, özel yetkili mahkeme döneminde kovuşturmanın genişletilmesine yönelik tüm taleplerinden vazgeçtiklerini bildirdi. Avukat Saya, önceki talepleri arasında yer alan ve 82 bin sayfadan oluşan telefon dinleme kayıtlarının kendileri tarafından incelendiğini ve müvekili Seyfi Oktay'la alakalı bir olguya rastlamadıklarını bu yüzden davanın uzamasına neden olacağı gerekçesiyle kovuşturmanın genişletilmesi yönündeki tüm taleplerinden vaz geçtiklerini söyledi.

MAHKEME ERGENEKON GEREKÇELİ KARARINI İNCELEYECEK

Mahkeme heyeti, Ergenekon Davası'nın gerekçeli kararının celse arasında incelenerek Yargıtay'dan sonucunun beklenip beklenilmeyeceği konusunda bir karar verilmesine hükmetti. TİB tarafından mahkemeye gönderilen 82 bin sayfa dinleme kaydının celse arası incelenerek gerekli görülen evrakın dosya içine konulmasına hükmedildi ve duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, "Silahlı örgüte üye olmak", "Hukuka aykırı kişisel verileri kaydetmek", "Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs etmek" ve "Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" suçlarından 10 yıl 9 ay ila 26,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Sanıklardan Tülay Bekar, Ali Hadi Emre, Mehmet Cengiz, Kudbedin Kaya, Canfer Balçık ve Hüseyin Yıldırım'ın da "silahlı örgüte üye olmak", "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs etmek" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" suçlarından 10 ila 22'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor. İddianamede, Sefa Altıoğlu, Şehriban Nihan Atasagun, Ali Haberal, Erkan Bülent Haberal'ın "Ergenekon silahlı terör örgütü"nün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte, örgüt adına suç işledikleri gerekçesiyle 10 ila 22'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. Bu sanıklardan Ali Hadi Emre, Tülay Bekar, Mehmet Cengiz ve Kutbettin Kaya, soruşturma başlangıcında 5 Haziran 2010 tarihinde tutuklanmış, avukatlarının itirazı üzerine de 11 Haziran 2010 tarihinde serbest bırakılmıştı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Seyfi Oktay Kararı Ergenekon Davasının Gerekçesinin İncelenmesinden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement