Şeyh Abdulkadir Geylani Hazretleri ve Tasavvuf Anlayışı Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Şeyh Abdulkadir Geylani Hazretleri ve Tasavvuf Anlayışı Sempozyumu

Siirt'te Şeyh Abdulkadir Geylani Hazretleri ve Tasavvuf Anlayışı Sempozyumu gerçekleştirildi.

24.05.2015 23:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te Şeyh Abdulkadir Geylani Hazretleri ve Tasavvuf Anlayışı Sempozyumu gerçekleştirildi.

Kurtalan ilçesine bağlı Teylan köyünde Abdulkadir Geylani Hazretleri'ni anma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkerim Ünalan'ın yaptığı sempozyumda, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilaver Gürer, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlileri Prof. Dr. Abdurrahman Acar ve Doç. Dr. Mehmet Bilen, Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Abdurrahman Adak ile emekli müftü Cüney Kavşut konuşmacı olarak yer aldı.

Ünalan, açılış konuşmasında,"Tasavvuf tarif edilirken farklı tasavvuf tanımı yapılmıştır. Yüzden farklı tasavvuf tanımı vardır. Tasavvuf ehli toplumda her zaman topluma büyük hizmetler etmiştir. Şeyh Abdülkadir Geylani Hazretleri tasavvuf açısından önemli bir zattır. Onun çizgisi yolunda olan varisleri de aynı doğrultuda topluma hizmet etmişler" dedi.

Prof. Dr. Gürer ise Geylani hazretlerinin ilmi yönünü zahiri ilimler ve tasavvufi ilimler olarak iki gruba ayırmakta fayda olduğunu belirtti.

Geylani hazretlerinin tasavvuf tarihine tarihe iz bıraktığını söyleyen Gürer, "Geylani hazretlerinin bu derece yoğun tasavvuf ilmi günümüze kadar gelmiştir. Bu düşünce yapısı torunları vasıtasıyla günümüze kadar gelmiştir. Günümüze kadar birkaç tefsiri ulaştırılmıştır" diye konuştu.

Sempozyuma, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran, Kurtalan Kaymakamı Mustafa İmamoğlu ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şeyh Abdulkadir Geylani Hazretleri ve Tasavvuf Anlayışı Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement