Seyhan'da Yaz Spor Okulu Açılışları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Seyhan'da Yaz Spor Okulu Açılışları Sürüyor

Seyhan\'da Yaz Spor Okulu Açılışları Sürüyor

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçede Yaz Spor Okulları açılışındaki malzeme dağıtım töreninde, “Bundan önce genel olarak erkek çocuklara spor yaptırılırdı.

26.06.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçede Yaz Spor Okulları açılışındaki malzeme dağıtım töreninde, "Bundan önce genel olarak erkek çocuklara spor yaptırılırdı. Yalnızca erkek çocuklara spor malzemesi verilirdi. Biz çocuklarımızı birbirinden ayırmadık. Onlara kızlı erkekli malzeme dağıtıyoruz" dedi.

Başkan Karalar, Demetevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen Yaz Futbol Okulu malzeme dağıtım töreninde yoğun ilgi ve sevgi gösterisiyle karşılandı. Mahalle muhtarları ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Başkan Karalar 15 aylık hizmet döneminde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karalar, "Halkımızla birlikte olmaktan ve onlara hizmet ediyor olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. 31 Mart 2014'den sonra Seyhan birçok konuda ilklerin belediyesi oldu. Portakal üreticisini düşünen Seyhan'dır, gençleri düşünen Seyhan'dır, çocuklarımızın sporunu düşünen Seyhan'dır, mahallenin spor sahasını düşünen Seyhan Belediyesi'dir. Kadınlarımızın kapalı semt pazarını düşünen Seyhan Belediyesi'dir. Biz gerçekten ilklerin belediyesi olduk" diye konuştu.

Karalar, spora ve altyapıya neden önem verdiklerini üç ana başlık altında şöyle sıraladı:

"Çocuklarımız tatile çıktı. Biz çocukken evlerimiz bahçe içindeydi. Böyle sokakta çok araba yoktu. Tarlaydı her taraf. Biz böyle tarlada, sokakta, evin bahçesinde oynardık. Oyun alanlarımız çok genişti trafik kazası sıkıntısı yoktu. Şimdi annelerimiz çocuklarını gözlerinin önünde istiyor. Çünkü yola çıkarsa Allah korusun araba mı çarptı yoksa başka bir şey mi oldu, biri mi kaçırdı diye korkular oluyor. Bir kere bu olumsuz durumların yaşanmaması ve annelerimizin yüreklerini rahatlatmak gibi bir önemi var spora destek olmanın. İkincisi spor sağlıktır diyoruz. Spor kardeşliktir diyoruz. 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' diyor Mustafa Kemal Atatürk. Ama şunu unutmayın, 'Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' de diyor Büyük Atatürk. İşte bunun için sporla ilgilenen kardeşlerimiz aynı zamanda güzel ahlaklıda olacaklar. Üçüncüsü ve belki de en önemlisi Adana'da ve Türkiye'de çok sıkça karşılaştığımız bir uyuşturucu belası var. Gençlerimiz problemli oldukları dönemde, boş oldukları dönemde uyuşturucu çeteleri tarafından sarılıyorlar. Spor aynı zamanda uyuşturucunun da panzehridir. Onun içinde spora çok önem veriyoruz."

"10 BİNİ AŞKIN MALZEME DAĞITIMI YAPILACAK"

Başkan Karalar, geçtiğimiz yıl 3 bin civarında öğrenciye çok kaliteli spor malzemesi dağıtıldığını belirterek, bu yıl sayının 10 binin de üstüne çıkacağını açıkladı. Spor malzemesi dağıtımına ilave olarak bu yıl ilk kez düzenlenecek olan portatif havuz projesi hakkında da bilgi veren Karalar, "Bu sene ilave olarak ekstra bir hizmet daha yaptık sizin için. Portatif havuz kuruyoruz Seyhan'da birçok noktada. Bu bölgede de var. Kurulacak. Okul bahçelerine kurulacak portatif havuzların başında hem güvenlik bulunacak hem de çocuklarımız için yüzme öğretmenleri olacak" dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hizmet üretme noktasında kadınların taleplerine daha çok kulak verdiğini belirterek, "Hep söylüyorum. Bir karar verileceği zaman kadın tarafıyım ben. Kadınlar ne isterse o hizmeti yapıyorum. Erkekler kusura bakmasın" dedi.

Zeydan Karalar, bundan önceki dönemlerde genel olarak erkek çocuklara spor yaptırıldığını ve haliyle yalnızca erkek çocuklara malzeme verildiğini hatırlatarak, "Biz çocuklarımızı birbirinden ayırmadık. Onlara kızlı erkekli spor malzemesi dağıtıyoruz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seyhan'da Yaz Spor Okulu Açılışları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement