Seyhan Havzası'nda Vaat Edilen Projelere Tepki - Son Dakika
Güncel

Seyhan Havzası'nda Vaat Edilen Projelere Tepki

Seyhan Havzası\'nda Vaat Edilen Projelere Tepki

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Nazım Biçer, Hükümetler Arası İklim Raporu'na göre Seyhan Havzası'nın, küresel ısınmaya karşı en hassas ve savunmasız bölge olarak yer aldığına dikkat çekerek, “Önlem almak gerekirken Seyhan Nehri'ni derinleştirme, genişletmeden, nehrin içerisine liman, çevrelerine otel yapmaktan bahsedenler var ve bunu Adana'nın yararına proje olarak sunanlar var” dedi.

23.03.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Nazım Biçer, Hükümetler Arası İklim Raporu'na göre Seyhan Havzası'nın, küresel ısınmaya karşı en hassas ve savunmasız bölge olarak yer aldığına dikkat çekerek, "Önlem almak gerekirken Seyhan Nehri'ni derinleştirme, genişletmeden, nehrin içerisine liman, çevrelerine otel yapmaktan bahsedenler var ve bunu Adana'nın yararına proje olarak sunanlar var" dedi.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, 22 Mart Dünya Su Günü'nde, tükenmekte olan su kaynakları ve yanlış politikalara dikkat çekmek amacıyla Seyhan Nehri üzerinde bulunan Tarihi Taşköprü'de "Dünya Su Günü Etkinliği" düzenledi. Etkinlikte TMMOB adına basın açıklamasını okuyan Adana İKK Sekreteri Nazım Biçer, Hükümetler Arası İklim Raporu'na göre Seyhan Havzası'nın küresel ısınmaya karşı en hassas ve savunmasız bölge olarak yer aldığına dikkat çekerek yaklaşan seçim nedeniyle Seyhan Nehri üzerinde vaat edilen projeleri eleştirdi. Bölgede tehlike çanları çalmaya başlamışken önlem almak yerine nehre zararlı proje vaatlerinde bulunulduğunu savunan Biçer, "Doğa uyarıyor, iklim uyarıyor ancak iktidar hırsı, oy hırsı, kar hırsı bizleri kör ederek en temel haklarımızı ticarileştirmeye devam ediyor" diye konuştu.

Dünyanın, iklim değişikliğinin yarattığı kritik bir eşikte bulunduğunu hatırlatan Biçer, kapitalistlerin kar hırsını sürdürdükçe ekolojik tahribatın derinleşeceğini ve dünyayı bekleyen en büyük çatışmanın gıda ve su temini üzerinde yoğunlaşacağını kaydetti. İnsanoğlunun en temel ihtiyacı olan suyun alınıp satılan bir meta olmaktan çıkarılması gerektiğini ifade eden Nazım Biçer, şöyle devam etti:

"Temel haklarımızı gasp edenleri, talan edenleri engelleyelim. Bilinçli su tüketimini yaygınlaştırarak su kaynaklarımızı korumalıyız. Son ırmak kurumadan, son ağaç yok olmadan, son balık ölmeden, paranın yenmeyen bir şey olduğunu göstermeliyiz. Birlikte ve her zaman."

"Dünya Su Günü Etkinliği"ne Adanalı çevreci bisiklet toplulukları da katıldı. Akrobaside uzman bisikletçiler, küçük bir de gösteri yaptı. Etkinliğe katılanlar arasından gönüllüler seçen bisikletçiler, üzerlerinden atlayarak gösterilerini tamamladı. Etkinlik, hayati önem taşıyan "Su" konusunda yetkililerin dikkatini çekmek amacıyla gökyüzüne bırakılan balonlarla devam etti.

Dünya Su Günü Etkinliği, bilinçsiz su tüketimine dikkat çekmek amacıyla sembolik olarak, bisikletçi ve katılımcıların "suluk"larındaki suları Seyhan Nehri'ne dökmesiyle son buldu.

Etkinlik kapsamında, Dünya üzerindeki susuzluğa dikkat çeken fotoğraflar, Taşköprü üzerinde sergilenmeye başlandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Seyhan Havzası'nda Vaat Edilen Projelere Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement