Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsisi Planı' Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsisi Planı' Değerlendirme Toplantısı

Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsisi Planı\' Değerlendirme Toplantısı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, ‘Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsisi Planı’nı çok önemsediklerini belirterek, “Buradan edinilen deneyimler Türkiye’deki diğer bütün havzalarda uygulanacak” dedi.

12.08.2016 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, 'Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsisi Planı'nı çok önemsediklerini belirterek, "Buradan edinilen deneyimler Türkiye'deki diğer bütün havzalarda uygulanacak" dedi.

'Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı'nın değerlendirilmesi amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü'nde '2. Havza Bilgilendirme Toplantısı' düzenlendi. Toplantıda konuşan Su Yönetimi Genel Müdürü Kınacı, yer yüzündeki suyun artmadığına dikkat çekerek, "Her geçen gün su talebi artıyor. Buna karşılık kullanılabilir su miktarı azalıyor. Bizim mevcut su potansiyelini her havza için ayrı ayrı belirlememiz, ihtiyaçları tahmin edip mevcut su potansiyelini en uygun şekilde dağıtmaya çalışmamız gerekiyor. Bununla ilgili Türkiye'de ilk çalışma Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsisi Planı. Bu plan Türkiye'de öncü bir çalışma. Buradan edinilen deneyimler Türkiye'deki diğer bütün havzalarda uygulanacak. Bu projeyi çok önemsememiz gerekiyor. Hem ülkemiz açından hem bölgemiz açısından çok önemli bir çalışma. Şu anki mevcut su ihtiyacımız nedir, mevcut potansiyeli ve kullanımını ortaya koyuyor olması ve geleceğe yönelik projeksiyonu nedeniyle çok önemli" dedi.

DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ise Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığının altını çizerek, "Kamuoyunda 'su zengini bir ülkeyiz' gibi bir algı oluşmaması gerekiyor. Bizler suyu çok dikkatli bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Devlet Su İşleri adına bizler bu suyun daha tasarruflu ve planlı kullanılması adına üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Toplantı, 2015 yılında başlanan ve önümüzdeki Ekim ayında tamamlanması planlanan 'Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı'nın değerlendirilmesi ve soru cevap ile son buldu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsisi Planı' Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement