Seyit Onbaşı Anısına Rekor Denemesi Başladı - Son Dakika
Güncel

Seyit Onbaşı Anısına Rekor Denemesi Başladı

Emekli Su Altı Taarruz (SAT) komandosu, judo, su altı, paraşüt, jimnastik, halter ve yüzme şampiyonu Namık Eken'in, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde Seyit Onbaşı'yı anmak amacıyla yaptığı "24 saatte 178 ton ağırlığı kaldırma" denemesi başladı.

17.03.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli Su Altı Taarruz (SAT) komandosu, judo, su altı, paraşüt, jimnastik, halter ve yüzme şampiyonu Namık Eken'in, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde Seyit Onbaşı'yı anmak amacıyla yaptığı "24 saatte 178 ton ağırlığı kaldırma" denemesi başladı.

Kırdığı dünya rekorları ile ünlenen 73 yaşındaki Ekin, bu sefer de Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında, savaşın kahramanlarından Seyit Onbaşı anısına, yeni bir rekor için kolları sıvadı. Guinness Rekorlar Kitabı'na 14 kez adını yazdıran Ekin, 24 saatte toplamda 178 ton ağırlık kaldırarak, bunu başaran en yaşlı sporcu olmak için ter döküyor.

Maslak'taki Darüşşafaka Spor Tesisleri'ndeki fitness salonunda denemeye başlayan Ekin, 24 saat boyunca devamlı serbest ağırlık ve kondisyon aletleriyle toplamda 178 ton ağırlık kaldırmayı hedefliyor. 13.00'te başlayan rekor denemesi yarın aynı saatte bitecek. Rekor denemesi, Dünya Rekorları Derneği üyesi gözlemciler tarafından takip ediliyor. Ekin, başarması durumunda Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracak. Ayrıca, dernek tarafından Ekin'e sertifika da verilecek.

Ekin, rekor sırasında saat başı özel gıdalar ve sporcu içecekleri alacak. Ünlü rekortmen, 24 saat boyunca ikişer kilo balık, tavuk, kepekli yulaf, süt ve diğer sıvı gıdaları ile bir hindi ve 40 yumurta beyazı ile beslenecek.

"İki dedem Çanakkale'de şehit oldu"

Ekin, denemenin başlamasından önce gazetecilere yaptığı açıklamada, bu alanda dünya rekorunun 168 ton 450 kilo ile Amerikalı sporcu Clarence Bass'a ait olduğunu söyledi.

İki dedesinin de Çanakkale Savaşı'nda şehit olduğunu belirten Ekin, "250 kiloluk top mermilerini kaldırarak, Çanakkale'de destan yazan Seyit Onbaşı ve diğer şehitlerimizi zaferin 100. yılında bu rekor denemesiyle bir kez daha anmak istiyoruz. Allah mekanlarını cennet etsin" diye konuştu.

Rekor denemesinden 2 gün önce vücudunu hazırlamaya başladığını dile getiren Ekin, "Hayatım boyunca doping ilacı kullanmadım. Bu yaşta böyle rekorlar denemek için, 'doğal doping' olarak tanımlanan fakat doping olmayan 'mumie' isimli bir yosun kullanıyorum. Karadeniz'in 300 metre derinliğinde zengin planktonlarla beslenen bu yosunun vücuda harika etkileri var" şeklinde konuştu.

Ekin, bundan sonra da yeni rekor denemelerine imza atacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seyit Onbaşı Anısına Rekor Denemesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement