Seyit Rıza'nın Mezar Yerinin Bilindiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Seyit Rıza'nın Mezar Yerinin Bilindiği İddiası

Tunceli'de "Dersim Olayları" sırasında isyanın lideri olduğu gerekçesiyle idam edilen Seyit Rıza'nın torunu Rüstem Polat'ın avukatı Cihan Söylemez, Seyit Rıza'nın mezar yerinin bilindiği iddialarına ilişkin, "Milli İstihbarat Teşkilatının önceki kuruluşundan bu konuyla ilgili herhangi rapor, bilgi ve dokümantasyon varsa istenmesini talep edeceğiz.

20.04.2015 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de "Dersim Olayları" sırasında isyanın lideri olduğu gerekçesiyle idam edilen Seyit Rıza'nın torunu Rüstem Polat'ın avukatı Cihan Söylemez, Seyit Rıza'nın mezar yerinin bilindiği iddialarına ilişkin, "Milli İstihbarat Teşkilatının önceki kuruluşundan bu konuyla ilgili herhangi rapor, bilgi ve dokümantasyon varsa istenmesini talep edeceğiz. Bunlar gelirse şayet belki de 78 yıl sonra bir olay daha aydınlanmış olacak" dedi.

Avukat Söylemez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edildiği ve ardından da cenazelerinin yakılarak Elazığ Merkez Tren İstasyonu ile Yolçatı Tren İstasyonu arasında çukur kazılarak defnedildiği iddialarını değerlendirdi.

Seyit Rıza ve arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklanması için torunu Rüstem Polat tarafından 2007 yılında hukuki girişimde bulunulduğunu hatırlatan Söylemez, o dönem Elazığ Valiliği, belediyesi ve başsavcılığından belge istendiğini ancak taleplerinin karşılanmaması üzerine Elazığ İdare Mahkemesi'nde dava açıldığını anlattı.

Söylemez, 2007'de Elazığ İdare Mahkemesinin davayı reddettiğini, Danıştay'ın da mahkemenin kararını onayladığını aktardı.

Bugün yayınlanan haberde yer alan Milli Emniyet Hizmetlerine (MAH) sunulduğu belirtilen istihbarat raporuna göre, Seyit Rıza ve arkadaşlarının mezar yerlerinin bilindiğini dile getiren Söylemez, şöyle konuştu:

"Haberin içeriğinden anlaşıldığı kadarıyla Seyit Rıza ve birlikte idam edilen diğer Dersim ileri gelenlerinin mezar yerlerinin bilindiği, harita ve krokisinin olduğu ortada. Aileler, seçim sürecine gidilirken bu gibi konuların siyasi polemik malzemesi haline gelmemesini talep ediyor. Seyit Rıza'nın torunu Rüstem Polat da bu konuya insancıl bir şekilde yaklaşılmasını istiyor. Elazığ Başsavcılığından ilgili gazeteden bu konuyla ilgili bilgi ve belge istenmesini talep edeceğiz, Milli İstihbarat Teşkilatının önceki kuruluşundan bu konuyla ilgili herhangi rapor, bilgi ve dokümantasyon varsa istenmesini talep edeceğiz. Bunlar gelirse şayet belki de 78 yıl sonra bir olay daha aydınlanmış olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seyit Rıza'nın Mezar Yerinin Bilindiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement