Seyit Rıza ve Arkadaşları Anıldı - Son Dakika
Güncel

Seyit Rıza ve Arkadaşları Anıldı

Dersim isyanı sırasında idam edilen Seyit Rıza ve arkadaşları için Elazığ'da anma programı düzenlendi.

15.11.2014 22:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dersim isyanı sırasında idam edilen Seyit Rıza ve arkadaşları, Elazığ'da anıldı.

Buğday Meydanı'nda 15 Kasım 1937'de idam edilen Seyit Rıza ve 6 arkadaşı, idam edilişlerinin 77. yıl dönümünde düzenlenen programla anıldı.

Hozat Garajı önünde toplanan grup, Buğday Meydanı'na kadar yürüdü. Burada bir süre slogan atan grup, yere karanfil bırakıp, mum yakarak lokma dağıttı.

Seyit Rıza'nın torunu Rüstem Polat, yaptığı konuşmada, Seyit Rıza ve arkadaşlarının, 1937 yılında Buğday Meydanı'nda gerçek anlamda yargılanmadan ve mahkemeye çıkarılmadan, alelacele alınan bir kararla idam edildiklerini ileri sürerek şunları söyledi:

"Bizim isteğimiz, kefensiz yatan ölülerimizin kemiklerini götürüp Dersim'in kutsal topraklarına gömelim. Her sene onların mezarlarına gidip ziyaret edelim, bir lokma dağıtalım, bir Kuran okuyalım. Herkesin hakkı olduğu gibi, bu benim de hakkım. Benim bir düşmanlığım, kinim, art niyetim yok. Olmadığı gibi bütün Dersimlilerin, bütün aile yakınlarının hepsi de öyledir. Sadece insani boyutu ile bu insanlarımızın, şehitlerimizin mezar yerlerini bize söylesinler. Hakkımız olan bu ziyareti de seneden seneye, bayramdan bayrama gidip yapalım. Mezar yerleri hala söylenmedi."

Konuşmaların ardından grup sessizce dağıldı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seyit Rıza ve Arkadaşları Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement