Seyitgazi Belediyesi'nde Toplu Sünnet Merasimi - Son Dakika
Yerel

Seyitgazi Belediyesi'nde Toplu Sünnet Merasimi

Seyitgazi Belediyesi\'nde Toplu Sünnet Merasimi

Seyitgazi Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenlediği toplu sünnet merasimiyle 12 çocuğu sünnet ettirdi.

18.09.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyitgazi Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenlediği toplu sünnet merasimiyle 12 çocuğu sünnet ettirdi.

Seyyid Battal Gazi Türbesi'nde gerçekleştirilen merasime, Vali Güngör Azim Tuna, Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Seyitgazi ilçe halkı, sünnet çocukları ve aileleri katıldı. Sünnet programı ilk olarak Seyyid Battal Gazi'nin mezarı başında edilen dua ile başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra bir konuşma yapan Vali Tuna, Seyyid Battal Gazi'nin manevi huzurunda gerçekleştirilen sünnet merasiminde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. "Geleceğin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeliyiz, bu bizim boynumuzun borcudur" diyen Vali Tuna, "Devlet olarak, millet olarak birlik ve beraberlik içinde biz her zaman insanımızın huzuru ve rahatı için, barışı için görev yapıyoruz" dedi.

Seyitgazi halkı ile böyle güzel bir günde birlikte olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Vali Tuna, sünnet olan çocuklara acil şifalar ailelerine de hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın ise, bu yıl ikincisini düzenledikleri sünnet merasimine katılan herkese teşekkür etti. Sosyal belediyecilik anlayışı ile çocuklar ve gençler için çok çeşitli hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Kalın, "Bugün manevi ortamda gerçekleşen sünnet merasiminde, çocuklarımızın erkekliğe ilk adımı atmasına vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Bu çocuklarımızın gelecek hayatlarında vatana ve millet hayırlı bir insan olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Tuna, Kaymakam Avcı ve Belediye Başkanı Kalın, sünnet çocuklarına küçük altın ve çeşitli hediyeler verdi. Program, merasime katılanlara etli bulgur pilavı, helva ve ayran ikram edildi. Böyle bir organizasyon için Seyitgazi Belediyesine teşekkür eden aileler, çocuklarıyla birlikte nostaljik araçlara binerek sünnet konvoyu oluşturdular. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seyitgazi Belediyesi'nde Toplu Sünnet Merasimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement