Seyitgazi'de Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Seyitgazi'de Kurtuluş Coşkusu

Seyitgazi\'de Kurtuluş Coşkusu

Seyitgazi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü kutlaması ve Seyyid Battal Gazi’yi anma törenleri büyük bir katılımı ile gerçekleşti.

02.09.2014 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyitgazi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü kutlaması ve Seyyid Battal Gazi'yi anma törenleri büyük bir katılımı ile gerçekleşti.

Seyitgazi Cumhuriyet Meydanı'nda sabah resmi törenle başlayan etkinliklere, Eskişehir Vali Yardımcısı Cafer Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Belediye Başkanı Hasan Kalın, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Yalçın, İlçe Emniyet Müdürü Osman Erdoğan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ASIL FETİH, BİR KALBİ HAKİKATE AÇMAKTIR"

Belediye Başkanı Hasan Kalın, günün anlam ve önemine değindiği konuşmasında, düşman işgalinden kurtuluşun 92. yıl dönümünün onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kalın, "Onur duyuyoruz çünkü her 1 Eylül'de, yeniden "istikbalimize" vurgu yapıyor, istiklalin önemini yüreğimizde hissediyoruz. 1 Eylül Seyitgazililerin ortak sesi, ortak vicdanıdır. 1 Eylül, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak İstiklal Mücadelesini kazandığının belgesi olarak Seyitgazi tarihi içerisinde çok özel bir yerde durmaktadır. Tarihte eşine az rastlanan bu büyük mücadelenin kahramanları bize sadece bir vatan değil, daima yükseklerde tutmamız gereken istiklal meşalesini de miras bıraktılar. Her 1 Eylül günü onların bu topraklardaki aziz hatırasını yad ederken "Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" gerçeğine bir kere daha vakıf oluyoruz. Bir kere daha bu topraklarda yaşamanın, bu toprakların insanı olmanın şuuruna eriyoruz. Asıl zafer ise, insanın gönlünü kazanmaktır. Asıl fetih, bir kalbi hakikate açmaktır. Zaferlerin arkasında hep aynı ruh vardır. Bedir'de de aynı ruh vardır, Malazgirt'te de, Mekke'nin Fethinde de aynı ruh vardır Çanakkale Zaferinde de. İstanbul'un fethinde de aynı ruh vardır, Kurtuluş Savaşında da. İşte bu ruh, İstiklal Şairimizin, "Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez" dizelerinde çok güzel anlatılmaktadır. Biz daha nice yıllar boyunca millet olarak her 1 Eylül gününü Seyitgazi'nin geleceğine ilham verecek, ışık verecek, güç verecek bir inanç ve ruh ile kutlamaya devam edeceğiz" dedi.

GÖSTERİLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Başkan Kalın'ın konuşmasının ardından Mehter Takımı büyük bir coşku içerisinde Cumhuriyet alanına girdi. Büyük bir ilgi ile izlenen Mehter Takımı vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Seyitgazi Zeybek Ekibi, Atatürk ilkokulu Kafkas Ekibi, Numanoluk Mahallesi Kadın Folklor Ekibi, Atatürk İlkokulu Kırka Zeybek Ekibi gösterileri büyük bir keyifle izlendi. Türk Halk Müziği Konserinin ardından mahallelerin yöresel ikram çadırları ziyaret edildi.

MEHTER TAKIMI İLE KÜLLİYEYE YÜRÜYÜŞ

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliklerin ardından Mehter Takımı ile birlikte Vali Yardımcısı Cafer Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Belediye Başkanı Hasan Kalın, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Yalçın, İlçe Emniyet Müdürü Osman Erdoğan ve vatandaşlar Seyyid Battal Gazi Külliyesi'ne yürüdüler.

Mehteran Takımının külliye içerisinde gösterilerinin ardından Seyit Battal Gazi Vakfı Başkanı İlyas Küçükcan ve Belesiye Başkanı Hasan Kalın Seyyid Battal Gazi'nin önemini belirten konuşmalar yaptılar. Tasavvuf Müziği dinletisi ile başlayan Seyyid Battal Gazi'yi anma etkinliklerinde Kırka Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ilahi grubu birbirinden güzel ilahileri seslendirdiler. Vatandaşlara duygu dolu anlar yaşatan ilahilerin ardından Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Seyitgazi Yöresel El Sanatları Sergisini gezen misafirler, ürünler hakkında bilgi aldılar. Seyyid Battal Gazi'yi anma törenleri, Seyyid Battal Gazi ve Şehitler için Mevlid'i Şerif okunurken, vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapılarak son buldu.

SÜNNET ŞÖLENİ'NDE MİTHAT KÖRLER RÜZGARI ESTİ

Seyitgazi Belediyesinin bu sene ilk kez düzenlemiş olduğu toplu sünnet şöleninde 12 çocuk erkekliğe ilk adımı attı. Belediye Başkanı Hasan Kalın sünnet olan çocuklara birer çeyrek altın taktı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen şölende çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendiler. Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Belediye Başkanı Hasan Kalın, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Yalçın, İlçe Emniyet Müdürü Osman Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Birsen, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve çok sayıda davetlinin katıldığı şölende; Eskişehirli ünlü sanatçı Mithat Körler ve Ömer Ulutaş verdikleri konser ile geceye renk katarak, Seyitgazi'de unutulmaz bir gün yaşattılar. Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, yoğun istek üzerine binlerce kişiyi coşturan Mithat Körler ile birlikte türkü söyleyerek geceye damga vurdu. Yaklaşık iki bin Seyitgazilinin katıldığı konser 3 saat sürdü.

Havai fişek gösterilerinin ardından Belediye Başkanı Hasan Kalın Mithat Körler ve Ömer Ulutaş'a günün anısına hediye takdim etti. Konuşmaların ardından Seyitgazi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl kutlaması ve toplu sünnet şöleni son buldu. Doyasıya eğlenen Seyitgazililer böyle güzel bir organizasyon için Başkan Hasan Kalın'a teşekkür ettiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seyitgazi'de Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement