Seyitgazi'deki Çeşmelerden Şifa Akıyor - Son Dakika
Yerel

Seyitgazi'deki Çeşmelerden Şifa Akıyor

Seyitgazi\'deki Çeşmelerden Şifa Akıyor

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Çukurca mahallesi Doğanlıkale mevkiinde çıkan ve böbrek taşlarını düşürdüğü, iltihabi rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilen Doğanlı Çeşmesinden akan doğal suya çevredeki vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

02.07.2016 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Çukurca mahallesi Doğanlıkale mevkiinde çıkan ve böbrek taşlarını düşürdüğü, iltihabi rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilen Doğanlı Çeşmesinden akan doğal suya çevredeki vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Civar ilçe ve köylerden bölgeden gelen insanlar, doğal suyu bol bol içerken, bazıları da bidonlarla evlerine götürüyor.Çukurca Mahallesi Muhtarı Lütfü Arslangiray;"Bu tarihi alanda çıkan suyun doğanlı çeşmesinden akan suyun parmak kalınlığındaki bir kayadan çıktığını anlattı.Suyun çıktığı noktayı bulamadık.Halk arasında, yıllardan beridin suyun böbrek taşı ve iltihabi rahatsızlıklara iyi geldiğinin bilindiğini ve söylendiğini anlatan Aslangiray,Ramazan ayında hem bizler hem civardan gelenler bu suyu tüketiyor.Suyun şifa kaynağı olduğuna inanıyoruz"diye belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seyitgazi'deki Çeşmelerden Şifa Akıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement