Seyitömer'de Termik Santraldeki Olaylar - Son Dakika
Yerel

Seyitömer'de Termik Santraldeki Olaylar

Oturma eylemi yapan işçilere, CHP Uşak Milletvekili Yılmaz destek verdi.

13.06.2014 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyitömer beldesindeki termik santralde 18 kişinin işten çıkarıldığı iddiasıyla 4 gündür oturma eylemi yapan işçilere, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, destek verdi.

Santral önünde kurdukları çadırda eylem yapan işçilere hitap eden Yılmaz, dün Türk-İş Başkanlar Kurulu tarafından madenlerin özelleştirilmesinden vazgeçilmesi amacıyla miting yapma kararı alındığını söyledi.

Bu mitingin 21 Haziran'da Soma'da yapılacağını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu mitinge ülkenin değerlerine sahip çıkan herkesin katılması lazım. Burada hepiniz işten atılabilirsiniz. Biz Uşak'ta sendikalaşma yaparken aynısı oldu. Bu nedenle işten atılanlar diğer işletmeler tarafından bir süre işe alınmadı. Bir süre için iş bulamayabilirsiniz ama direnirseniz bütün bu maden sektöründeki işçilerle bir arada olabilirseniz, o zaman madenlerin kamulaştırmasının önünü açarsınız. Madeninize sahip çıkabilirsiniz, işinize sahip çıkabilirsiniz ve bunu kazanabilirsiniz. Sizler bölünüp parçalandığınız takdirde bunun geleceği olmaz. Yatağan Termik Santrali'ndeki işçileri kutluyorum. 10 aydır bu mücadeleyi veriyorlar. Bölünmediler, parçalanmadılar. 2,5 aydır Özelleştirme İdaresi Başkanlığının önündeki Kurtuluş Parkı'ndalar."

İşçiler de arkadaşları işlerine dönünceye kadar eylemlerinin devam edeceğini belirtti.

Öte yandan, santraldeki kömür çıkarma bölümünde işlerin tamamen durduğu iddia edilirken, eylem yapan işçilere aileleri de katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seyitömer'de Termik Santraldeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kapital: Sürekli bir eylem yahut miting. Bu şekilde bir adım ilerleyemeyiz. Devlet bu kurumlardan elini çekmeli artık. Daha verimli ve kaliteli çalışma için tamamen sektör eline verilmeli bu santraller. Aynen seyitömerde olduğu gibi kaldıki işten çıkarılma gibi bi durum asla yok. Devlet geçiş haklarını personele sunuyor. 0 2 Yanıtla
  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement