Seyitömer'de Termik Santralindeki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Seyitömer'de Termik Santralindeki Olaylar

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Kinay, "Sendikaların vermesi gereken mücadeleyi biz verdik" dedi.

11.06.2014 16:06  Güncelleme: 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Kamu İktisadi ve Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Seyitömer beldesindeki termik santralinde yaşanan olaylarla ilgili olarak, işçilerin karşılaştıkları sorunları birebir siyasi ilişkilerle çözmeye çalıştıklarını ancak bunun sendikalar tarafından yürütülmesinin uygun olacağını bildirdi.

Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, termik santralin özelleşmesi sürecinde işçilerin yanında olup onlara hep destek verdiğini belirtti.

Kendisine gelen taleplerin tamamına yardımcı olduğunu ifade eden Kinay, şunları kaydetti:

"Bu süreç içinde yapıcı olmaya gayret gösterdik. İşçi ve işveren ilişkilerini desteklemek için elimizden geleni yaptık. Bu noktada sendikaların vermesi gereken mücadeleyi biz verdik. ve bundan hiç çekinmedik, sorumluluktan kaçmadık. Bölgemizdeki santral, Kütahya için ekonomik olarak önemli bir değerdir. Lakin iş hayatında ekonomik ve sosyal nedenlerle bir takım kararlar alınmaktadır. İşçi kardeşlerimiz ise karşılaştıkları sorunları birebir siyasi ilişkilerle çözmeye çalışmaktadırlar. Bu ilişkiler sendikalar tarafından yürütülmelidir. Gelinen noktada işçi kardeşlerimizin mevcut sendikalara üye olmaları ve haklarını sendikalar aracılığıyla aramalarında fayda görüyorum. Bu tür bir davranış işçi kardeşlerimizin daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Böylece sendikalar aracılığıyla yaşanan sorunlar karşısında bir bütüncül yaklaşım ortaya konmuş olacaktır. Bizim de sendikalar aracılığıyla işçi kardeşlerimize yardımcı olmamız kolaylaşacaktır."

Kinay, işletmedeki bütün işçilerin ilgili iş kolundaki sendikalara üye olması tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seyitömer'de Termik Santralindeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement