Şeytanın Bacağını Bu Kırkpınar'da Kırmak İstiyor - Son Dakika
Yerel

Şeytanın Bacağını Bu Kırkpınar'da Kırmak İstiyor

Şeytanın Bacağını Bu Kırkpınar\'da Kırmak İstiyor

Kırkpınar Yağlı güreşlerinde 3 kez başpehlivanlığa yükselmesine rağmen son yıllarda yenilen Kara, yeniden başpehlivanlığa yükselmeyi hedefliyor.

09.06.2014 11:55  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinde 3 kez başpehlivanlığa yükselmesine rağmen son yıllarda finallerde yenilen Recep Kara bu yıl, başpehlivanlık kürsüsünde birincilik basamağına çıkmak istiyor.

Başaltı şampiyonu olarak 643. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde baş boyunda rakiplerini yenen Kırkpınar'daki ilk başpehlivanlık unvanın kazanan Kara, sonraki yıllarda da finale kadar yükselmeyi başardı.

Başpehlivanlığını sürdürmekte kararlı olmasına rağmen dizinden olduğu ameliyat nedeniyle 644. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılamayan Kara, 2006 yılında düzenlenen 645. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Osman Aynur'la yaptığı final güreşinde açık düşerek 2006 yılında güreşleri ikinci olarak tamamladı.

Ertesi yıl, 646. Kırkpınar güreşlerinde rakibi Hasan Tuna'yı, 647. güreşlerde ise Ekrem Yavuz'u yenen Kara, altın kemeri memleketine götürmeyi başardı.

Kara, 2009'da ise rakibi Mehmet Yeşil'e yenilerek, altın kemerin ebedi sahibi olma yolunda yara aldı.

Rakiplerini zorlayarak final güreşlerinin neredeyse değişmez ismi olan Kara, bu yıl altın kemerin sahibi olmak istiyor.

"Hedefi Kırkpınar zirvesi"

Kara, 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne iyi hazırlandığını söyledi.

Çeşitli güreş organizasyonlarının bazı nedenlerle iptal edilmesine rağmen kendince programına sadık kalarak büyük buluşmaya iyi hazırlandığını belirten Kara, şöyle konuştu:

"Sezonun ilk açılışını Antalya Kumluca'da Kırkpınar'a katılan pehlivanlarla yaptık. Orada rakiplerimi yenerek başpehlivan oldum. Bu yıl Soma'daki facia ve hava muhalefetleri nedeniyle güreşlerin bir çoğu ertelendi. Az bir süremiz kaldı. Tüm pehlivanların olduğu gibi benim de yıl boyunca hedefim Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri. Son rövanş yapıyorum. Kırkpınar'da ilk kez 2004'te başpehlivan oldum. Bunu 2007 ve 2008 takip etti ama ilk yaşadığım heyecanı 10. yılda yeniden yaşamak isterim."

Kara, hakemlerin tecrübesizliği nedeniyle birçok pehlivanın emeklerinin haksız yere yenildiğini öne sürdü. Tüm güreşçilerin hakemlerden yana sıkıntısı olduğunu öne süren Kara, "Hakemler işi çok bilmiyor, hakemler tecrübesiz. Kafa güreşlerde sonuçları etkileyebiliyor. İnşallah bunlar da kendilerini geliştirirler, bir senelik emek bir saatte gidebiliyor" diye konuştu.

Kara, Ali Gürbüz'ün geçen yıl kan tahlillerinde doping maddesine rastlanılması nedeniyle unvanının ikinci olan ismail Balaban'a verildiğini anımsattı.

Gürbüz'ün Türkiye Güreş Federasyonunun verdiği "15 ay men" cezasına itiraz etmesinin ardından cezasının 2 katına çıkarıldığını anlatan Kara, "Ali normalde, 15 ay ceza aldı ama federasyon kurallarına göre 15 ay ceza yok, normalde iki yıl. Bu Gürbüz'e federasyonun bir jestiydi. Ali bu jeste bile itiraz etti, tahkime başvurdu. Tahkim de Ali'nin kanında birçok dopingli madde tespit edildiğini ve cezanın 2 yıl olması gerekirken neden 15 ay verildiğini sorguladı, cezayı 30 aya çıkardı" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şeytanın Bacağını Bu Kırkpınar'da Kırmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement