Sezaryen Doğum Tartışmasını Bu Fotoğraf Alevlendirdi - Son Dakika
Güncel

Sezaryen Doğum Tartışmasını Bu Fotoğraf Alevlendirdi

İngiliz bir kadının sezaryen ile gerçekleştirdiği doğum sonrası dünyaya getirdiği çocuğunun fotoğrafını sosyal medyada paylaşması büyük bir tartışma yarattı.

21.08.2015 15:02  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz bir kadının sezaryen ile gerçekleştirdiği doğum sonrası dünyaya getirdiği çocuğunun fotoğrafını sosyal medyada paylaşması büyük bir tartışma yarattı. Fotoğraf sadece bir haftada 13 milyon ziyaretçi ve 20 bin yorum aldı. Helen Aller adlı İngiliz kadın "normal doğum gerçekleştirmek isterken zorluklar yaşandı ve sezaryenle doğum yapmak zorunda kaldım" diyerek fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.

Bu fotoğraf dünyada büyük ilgi görürken 'normal mi yoksa sezaryenle doğum mu' tartışmalarını da yeniden alevlendirdi. Helen Aller'e mesaj atan kadınların çoğu sezaryen ile gerçekleştirdiği doğumda yaşadıkları zorlukları anlatarak bir daha doğum yapmaları halinde normal doğumu seçeceklerini belirttiler. Kadınlardan bazıları ise sezaryen doğum sonrası vücudunda kalan izleri uzun süre saklamak zorunda kaldıklarını vurgulayarak bu durumun kendilerinde çekinme duygusu yarattığını ileri sürdüler. Tartışmaların büyümesi üzerine bazı muhafazakar çevreler ise fotoğrafı pornografik bularak sosyal medyadan derhal kaldırılmasını talep ettiler.

Tartışmalar üzerine bir açıklama yapan Helen Aller olayın bu kadar etki yaratacağını tahmin etmediğini hatırlatarak amacının sadece; normal doğum istemesine rağmen sezaryenle gerçekleştirmek zorunda kaldığı bu anı diğer kadınlarla paylaşmak istemesinden kaynaklandığını söyledi. Bu konunun tekrar tartışılmasından memnun olduğunu da sözlerine ekleyen Aller, kadınlardan doğum seçeneğini özgürce ve rahatça konuşmasını istedi. Dünya Sağlık Örgütü sezaryenle doğumun dünyada %15'i geçmemesini öğütlemesine rağmen bu durumun bazı ülkelerde %50'ye kadar yükseldiğine dikkat çektiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sezaryen Doğum Tartışmasını Bu Fotoğraf Alevlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement