Sezer'in Rektörleri Gidiyor - Son Dakika
Eğitim

Sezer'in Rektörleri Gidiyor

Sezer\'in Rektörleri Gidiyor

Cumhurbaşkanı Gül, En Kritik Atamasını YÖK Başkanlığı Makamı İçin Yapacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in 4 Yıllık Görev Süresinin Bitmesine Sayılı Günler Kala, Gözler Çankaya Köşkü'nde.

21.11.2007 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, en kritik atamasını YÖK Başkanlığı makamı için yapacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in 4 yıllık görev süresinin bitmesine sayılı günler kala, gözler Çankaya Köşkü'ne çevrildi.

YÖK'ÜN KÖŞK'E GÖNDERDİĞİ REKTÖR ADAYLARI

SEZER'İN ATAMALARI DEĞİŞECEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanlığı'nın yanı sıra 2011 yılına kadar 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in atadığı rektörlerin tamamını  değiştirmiş olacak. Göreve geldikten hemen sonra ilk rektör atamasını 5 Eylül'de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne yapan Gül, bu yıl sona ermeden Hacettepe, Galatasaray, Selçuk, Karabük ve Bilecik üniversitelerine rektör atayacak.

5 ÜNİVERSİTEYE YENİ REKTÖR

Gül, üniversitelere YÖK'ün sunduğu listedeki sıraya bakmaksızın istediği adayı rektör olarak atayabilecek. Gül, Osmangazi Üniversitesi'ne yaptığı ilk atamada Sezer'e benzer bir atama yapmış ve en yüksek oyu alan adayı değil, ikinci sırada yer alan Prof. Dr. Fazıl Tekin’i rektör olarak atamıştı.

YÖK'TE SIRALAMAYA BAKMADI

YÖK, geçen hafta yaptığı toplantıda bu 5 üniversitenin adaylarını dinleyerek, her üniversite için 3'er aday belirledi ve buna göre bir liste oluşturdu. YÖK, listeyi atama için Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına gönderdi. YÖK, üniversitelerindeki seçimlerde öğretim üyelerinden yüksek oy alan bazı rektör adaylarının isimlerini Çankaya Köşkü'ne gönderilen atama listesinden çıkardı. Bilecik Üniversitesi'nde birinci olan Prof. Dr. Mehmet Duman, Hacettepe Üniversitesi'nde üçüncü olan Prof. Dr. Murat Tuncer, Selçuk Üniversitesi'nde üçüncü olan Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu'nun ismi listede yer almadı.

YÖK ÜYELERİ DE DEĞİŞECEK

Gül, görev süresi dört yıl olan ve bu süreyi dolduran YÖK üyelerinin yerine de atama yapacak. Gül, 2007'de iki, 2008'de dört, 2009'da dokuz, 2010'da iki ve 2011'de de bir YÖK üyesi atayacak.

MEVCUT REKTÖRLERİN GÖREV SÜRESİNİN BİTTİĞİ YILLAR VE ÜNİVERSİTELER

2007: Eskişehir Osmangazi, Hacettepe, Selçuk.

2008: Galatasaray, Akdeniz, Ankara, Atatürk, Boğaziçi, Cumhuriyet, Çukurova, Dicle, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Fırat, Gazi, Gaziantep, İnönü, İstanbul Teknik, Karadeniz Teknik, Ondokuz Mayıs, ODTÜ, Süleyman Demirel, Trakya, Uludağ, Yıldız Teknik.

2009: İstanbul, Niğde.

2010: Anadolu, Abant İzzet Baysal, Kırıkkale, Marmara, Adnan Menderes, Balıkesir, Celal Bayar, Gaziosmanpaşa, Gebze Yüksek Teknoloji, İzmir Yüksek Teknoloji, Kafkas, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kocaeli, Mersin, Muğla, Mustafa Kemal, Sakarya, Zonguldak Karaelmas, Mimar Sinan Güzel Sanatlar.

2011: Pamukkale, Dumlupınar, Afyon Kocatepe, Çanakkale 18 Mart, Van Yüzüncü Yıl, Harran, Adıyaman, Aksaray, Ahi Evran, Amasya, Bozok, Düzce, Erzincan, Giresun, Hitit, Uşak, Ordu, Rize, Kastamonu, Mehmet Akif Ersoy, Namık Kemal, Sinop, Eskişehir Osmangazi.

 

YÖK ÜYELERİNİN GÖREV BİTİŞ TARİHLERİ 

2007: Erdoğan Teziç (8 Aralık), Necmi Yüzbaşıoğu (17 Aralık).

2008: Ergin Nami Nomer(Ocak), İlhan Tekeli (Ocak), Ethem Tolga (Eylül), Bülent Zülfikar (Eylül)

2009: Atilla Eriş (Ocak), İsa Eşme (Şubat), Halis Ayhan (Şubat), Engin Ataç (Temmuz), Tunçalp Özgen (Temmuz), Fikret Şenses (Eylül), Aybar Ertepınar (Ekim), Emin Kuz (Ekim), Yekta Saraç (Ekim)

2010: Enver Hasanoğlu (Haziran), Ali Ekrem Özkul (Aralık).

2011: İzzet Özgenç (Mart)

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Sezer'in Rektörleri Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement