Sezer: "SSK ve Bağ-kur Emeklisine Enflasyon Farkını Çok Gördü" - Son Dakika
Güncel

Sezer: "SSK ve Bağ-kur Emeklisine Enflasyon Farkını Çok Gördü"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SSK ve Bağ-kur Emeklilerine Enflasyon Farkının Ödenmemesini Eleştirerek, İktidarın Emekliler Arasında Ayırımcılık Yaptığını İddia Etti.

21.10.2006 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon farkının ödenmemesini eleştirerek, iktidarın emekliler arasında ayırımcılık yaptığını iddia etti.

Sezer, yazılı açıklamasında, memur ve memur emeklilerine 2006 yılının ilk altı aylık döneminde enflasyonun yüksek çıkmasından kaynaklanan farkların ödenmeye başlandığını hatırlattı. Sezer, ''Ama hükümet, bayram öncesi 6 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisine enflasyon farkını çok gördü'' dedi.

Hükümetin emeklilerin aylardır süre gelen ek zam taleplerine ''kulak tıkadığını'' öne süren Sezer, açıklamada şunları kaydetti:

''AKP iktidarı bir kez daha emekliler arasında ayırım yaparak SSK ve Bağ-Kur emeklilerini yok saydığını gösterdi. Buna kimsenin hakkı yoktur. Ödenecek miktar küçük de olsa emeklilerimiz için önemlidir.

Hükümetin sorumsuz tutumu emeklilerde, bundan sonra doğabilecek enflasyon farklarından da yararlandırılmayacakları endişesi doğurmaktadır. Hükümet en kısa sürede emeklinin hakkını gasbetmekten vazgeçmeli ve enflasyon farklarının ödenmesi için gerekli kararı çıkarmalıdır.''

DSP'nin başında bulunduğu 57. hükümet döneminde enflasyon kadar zam yapılmasının yanı sıra 2-3 puanlık refah payı verildiğini belirten Sezer, bu uygulamanın kaldırıldığını, emeklinin enflasyon kadar bile zam alamadığını öne sürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sezer: 'SSK ve Bağ-kur Emeklisine Enflasyon Farkını Çok Gördü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement