Son dakika Yargı haberleri, Yargı son dakika, son dakika Yargı

Son Dakika Yargı Haberleri

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 9. Yargı Paketi çalışmaları devam ediyor
    22:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 9. Yargı Paketi çalışmaları devam ediyor

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'ne ilişkin çalışmaların sürdüğünü ve seçim sonrası Meclis'e taslak çalışmayı sunacaklarını belirtti. Tunç, basının demokrasi ve hukuk devletinin güçlendirilmesinde önemli bir görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Anayasa'da yapılan değişikliklerin yeknesaklığı bozduğunu ve yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 9. Yargı Paketi'mizin hazırlıkları devam ediyor
    20:57 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 9. Yargı Paketi'mizin hazırlıkları devam ediyor

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'ne ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, "9. Yargı Paketi'mizin hazırlıkları devam ediyor. Meclis'in takvimi nedeniyle o pakette yer alamayan birçok husus var. Özellikle Ceza Muhakemesi Kanunu'yla ilgili, cezasızlık algısıyla ilgili bazı yasal düzenleme ihtiyaçları var. Bununla ilgili taslak çalışmalarımızı milletvekillerimizin takdirine sunacağız. Meclis açıldığında, seçim sonrası Meclis'imizin takdirine taslak çalışmamızı sunacağız." dedi.

    1
  • Gaziantep'te 10 yıldır aranan firari hükümlü yakalandı
    17 Mar Gaziantep'te 10 yıldır aranan firari hükümlü yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzenlenen 'Çember' operasyonları kapsamında 10 yıldır firari olan ve 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.K'yi Şahinbey ilçesindeki bir adreste yakaladı. Hükümlü, Jandarma Dedektifleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı ve cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Motor Yedek Parçası Dolandırıcısı Hapis Cezasına Çarptırıldı
    15 Mar Samsun'da Motor Yedek Parçası Dolandırıcısı Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Samsun'da motor yedek parçası ilanı verip dolandırıcılık yapan bir kişi, mahkemece 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. İnternet üzerinden ilan veren Ferhat Y., Burak S.'nin banka hesabına para göndermesine rağmen yedek parçayı göndermedi. Dolandırıldığını anlayan Burak S., şikayetçi oldu ve Ferhat Y. hakkında dava açıldı. Mahkeme, Ferhat Y.'yi hapis cezasının yanı sıra adli para cezasına da çarptırdı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Giresun'da Adalet Sarayı Temel Atma Törenine Katıldı
    14 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Giresun'da Adalet Sarayı Temel Atma Törenine Katıldı

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Giresun'da eski E Tipi Kapalı Cezaevi'nin yıkılıp yerine yapılacak adalet sarayı için düzenlenen törene katıldı.

  • Kahramanmaraş'ta yıkılan Ezgi Apartmanı davası mayıs ayında görülecek
    14 Mar Kahramanmaraş'ta yıkılan Ezgi Apartmanı davası mayıs ayında görülecek

    Kahramanmaraş'ta yaşanan depremde yıkılan Ezgi Apartmanı ile ilgili dava mayıs ayında görülecek. Pastane işletmecilerinin avukatı Mesut Çakar, binanın yıkılmasına sebep olanların cezalandırılmasını talep ediyor. Avukat Çakar, farklı üniversitelerden bilirkişi raporlarının alınmasının gerekliliğini vurguluyor.

  • Kırklareli'nde telefon dolandırıcılığı operasyonunda 5 zanlı tutuklandı
    14 Mar Kırklareli'nde telefon dolandırıcılığı operasyonunda 5 zanlı tutuklandı

    Kırklareli'nde Pınarhisar ilçesine bağlı Çayırdere köyünde düzenlenen telefon dolandırıcılığı operasyonunda yakalanan D.S, D.Y, E.S, K.S. ile M.Ş.K'nin İl Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Operasyonda, şikayet üzerine gözaltına alınan zanlılar tarafından alınan ziynet eşyaları sahibine teslim edildi.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para sayma görüntülerine ilişkin 2 kişi adliyeye ifade vermeye geldi
    14 Mar CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para sayma görüntülerine ilişkin 2 kişi adliyeye ifade vermeye geldi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin ifade vermeye çağrılan 2 kişi adliyeye geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in ise yarın ifade vermesi bekleniyor.

    1
  • Diyarbakır'da yıkılan Dündar Apartmanı davasında sanıklara hapis cezası isteniyor
    13 Mar Diyarbakır'da yıkılan Dündar Apartmanı davasında sanıklara hapis cezası isteniyor

    Diyarbakır'da meydana gelen depremlerde yıkılan ve 38 kişinin hayatını kaybettiği Dündar Apartmanı davasında, müteahhitler ve arsa sahibi olan sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor. Tutuklu sanıklar duruşmaya SEGBİS ile katılırken, tutuksuz sanık ise katılmadı. Mağdur tarafından da sanıkların cezalandırılması talep edildi. Mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

  • FETÖ mensubu Koray Vural'ın yargılanması devam ediyor
    13 Mar FETÖ mensubu Koray Vural'ın yargılanması devam ediyor

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından geçen yıl Tacikistan'da yakalanan FETÖ mensubu Koray Vural'ın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık Vural, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. Savunmasında Türkiye'ye gelmediğini ve ByLock kullanmadığını belirten Vural, tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

  • Edirne'de jandarma ekipleri tarafından arama kaydı bulunan 142 şüpheli yakalandı
    13 Mar Edirne'de jandarma ekipleri tarafından arama kaydı bulunan 142 şüpheli yakalandı

    Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından son bir hafta içerisinde yapılan çalışmalarda arama kaydı bulunan 142 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler adli makamlara sevk edildi.

  • Edirne'de Yunanistan'a kaçmaya çalışan FETÖ şüphelisi tutuklandı
    13 Mar Edirne'de Yunanistan'a kaçmaya çalışan FETÖ şüphelisi tutuklandı

    Edirne'nin İpsala ilçesi yakınlarında düzenlenen operasyonda, yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmeye çalışan bir FETÖ zanlısı yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi'ne getirildi ve savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklandı.

  • Avukat Öznur Taş'ın Kazada Hayatını Kaybetmesi
    12 Mar Avukat Öznur Taş'ın Kazada Hayatını Kaybetmesi

    Gümüşhane'de duruşma dönüşü kaza geçiren avukat Öznur Taş için Samsun Adliyesi önünde düzenlenen törende meslektaşları gözyaşı döktü.

  • Suç örgütü lideri Sedat Peker'in de yargılandığı 'Köfteci Yusuf' davası ertelendi
    12 Mar Suç örgütü lideri Sedat Peker'in de yargılandığı 'Köfteci Yusuf' davası ertelendi

    Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında suç örgütü lideri Sedat Peker'in de bulunduğu toplam 19 sanığın yargılandığı "Köfteci Yusuf" davasının bir sonraki duruşmasını temmuz ayına erteledi.

    2
  • Samsun'da evinin balkonundan ateş açan şahıs, 3 çocuğu yaraladı
    11 Mar Samsun'da evinin balkonundan ateş açan şahıs, 3 çocuğu yaraladı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde bir şahıs, evinin balkonundan gördüğü sokaktan geçen hasmına tüfekle ateş açtı. Ancak kazara, sokakta oyun oynayan 3 çocuğu yaraladı. Polis tarafından yakalanan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

  • Kayseri'de FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hükümlü yakalandı
    11 Mar Kayseri'de FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hükümlü yakalandı

    Kayseri'de FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, il jandarma ekipleri tarafından Melikgazi ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Yakalanan hükümlünün jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Kırıkkale'de Maskeli Gaspçılar Kuyumcu Kuryesini Soydu
    11 Mar Kırıkkale'de Maskeli Gaspçılar Kuyumcu Kuryesini Soydu

    Kırıkkale'de tutuklanan maskeli şahısların cadde üzerinde yürüyen kuyumcu kuryesini gasp ettiği anların görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, gaspçıların kuryenin altın dolu bavulunu almak için tabancayla havaya ateş ettiği ve kaçtığı görülüyor. 14 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen olayda, 4 gaspçı tutuklanmış ve çalınan altınlar sahibine teslim edilmişti.

  • 57 kişinin can verdiği Isparta uçağı dosyası 17 yıl sonra kapandı
    11 Mar 57 kişinin can verdiği Isparta uçağı dosyası 17 yıl sonra kapandı

    Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Isparta'da 2007'de meydana gelen uçak kazasına ilişkin yeniden yargılanan sanıklara verilen cezaları onadı. Dönemin Atlasjet Hava Yolları yöneticileri Tuncay Mustafa Doğaner ve Mehmet Şerif Erbilgin'e 'taksirle öldürme' suçundan verilen 5 yıl 10'ar ay hapis cezaları kesinleşti. Böylece, 17 yıl süren dava sona erdi.

    4
  • Muğla'ya yeni adliye binaları yapılacak
    09 Mar Muğla'ya yeni adliye binaları yapılacak

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Muğla'da yeni adliye binalarının yapımı için planlama yaptıklarını açıkladı. Ayrıca, Seydikemer ilçesinde de yargı teşkilatının kurulması için gerekli yazının yazıldığını ve atamaların Haziran kararnamesinde yapılacağını belirtti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Casusluk faaliyetlerine ilişkin yeni operasyonlar yapıldı
    09 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Casusluk faaliyetlerine ilişkin yeni operasyonlar yapıldı

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü casusluk soruşturmasıyla ilgili bilgi vererek, tutuklama sayısının 63'e yükseldiğini açıkladı. Tunç, Muğla Valiliği'ni ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, Muğla'nın turizm potansiyelini ve adalet hizmetlerinin geliştirilmesi için yapılan yatırımları vurguladı.

Advertisement