Sezonun İddialı Oyunu - Son Dakika
Güncel

Sezonun İddialı Oyunu

Sezonun en iyi çıkış yapan tiyatro ödülü ''Sessiz Çığlık''

05.02.2015 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sessiz Çığlık; yaşadıkları şiddetten kaçıp kadın sığınma evine yerleşen değişik kültürlerden kadınların, geçmişin açtığı yaraların kapanması için verdikleri mücadelelerini ve yaşadığı şiddetten kaçarak sığındığı bu evden hayata tutunarak çıkmış bir kadının kendilerine öncülük etmesini anlatıyor.

Tevfik Yapıcı'nın yazıp yönettiği ve Kaktüs Kabare tarafından sahnelenen ve Doğa Kolejleri tarafından sezonun en iyi çıkış yapan ödülü ile onurlandırılan iki perdelik ''Sessiz Çığlık'' adlı oyunda, Ece Pirim, Tevfik Yapıcı, Ortans Kıvanç, Aynur Ayaz, Nilay Toprak, Ceren Bayır, Seçil Toprak, Hasan Yıldırım, Aylin Altunkaya ve Ali Erkut Taş rol alıyor.

"Şiddet görenlerin gerçekleri Tiyatro sahnesinde"

Şiddetin, toplumun kanayan bir yarası olarak sürekli arttığı bu dönemde, yaraları sarmaya dair bir oyun olan 'Sessiz Çığlık' seyirci ile buluşuyor. Yaşamın içerisinde, şiddet görmüş kadınların yaşadığı trajik olaylara dikkat çeken oyunda seyirci vicdani bir sorgulamaya yöneliyor ve Şiddetin kadınlarda açtığı yaralarla yüzleşiyor…

''Görmek istemedikleriyle yüzleşecekler''

Oyunun yazarı Tevfik Yapıcı oyunla ilgili; ''Tiyatro toplumun bir yansımasıdır İzleyicinin karşısına çıkıldığında sadece keyifle zaman geçirmek değil bazı gerçeklerle yüzleşmelerini sağlamakta amaçlanmalıdır. Sessiz Çığlık böyle bir oyun. Ancak oyunumuzda geçmişe üzülmek gelecekten zaman çalmaktır diyoruz… bu yüzden yaraları sarmak ve hayata tutunmak için mücadele vermeliyiz''dedi.

Sessiz Çığlık; 18 Şubat 2015 Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde ve 27 Şubat 2015 Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sezonun İddialı Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement