Sezonun İlk Karpuzu Mersin'den - Son Dakika
Ekonomi

Sezonun İlk Karpuzu Mersin'den

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tarlada yetişen karpuzdan görüntü Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer'in konuşması Sezonun ilk karpuzu Mersin'den Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ergezer: "Sezon öncesi yabancı menşeli karpuzun piyasaya sürülmesi bizleri olumsuz etkiledi" Mersin'in Tarsus ilçesinde açık alanda ekimi yapılan sezonun ilk karpuzunun yakın zamanda hasadının yapılacağı belirtildi.

27.04.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tarlada yetişen karpuzdan görüntü

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer'in konuşması Sezonun ilk karpuzu Mersin'den

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ergezer:

"Sezon öncesi yabancı menşeli karpuzun piyasaya sürülmesi bizleri olumsuz etkiledi"

Mersin'in Tarsus ilçesinde açık alanda ekimi yapılan sezonun ilk karpuzunun yakın zamanda hasadının yapılacağı belirtildi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, gazetecilere, 2 yıl öncesine kadar 20 bin dekarda karpuz ekildiğini ancak ihracatta yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu rakamın 2 bin dekara kadar gerilediğini söyledi.

Bölgede açık alanda sezonun ilk karpuzunun yetiştirildiğini önümüzdeki günlerde hasada başlanacağını belirten Ergezer, şunları kaydetti:

"Sezon öncesi yabancı menşeli karpuzun piyasaya sürülmesi bizleri olumsuz etkiledi. Tarsus'ta 20 bin dekarda karpuz üretimi yapılırken bir milyon ton dolayında rekolte vardı. Bu rakam ekonomiye ciddi katkı sağlıyordu. Şimdi rekolte 200, 250 bin ton arasında. Üreticilerimiz karpuz konusunda risk almadı. Ekim alanları azalınca rekolte de düştü. Dolaylı da olsa ihracat yapmamız gerekiyor. Dünyada açık alanda üretilen ilk karpuz, Tarsus'un eski Aynaz bataklığı ya da gölü dediğimiz bölgede yetişiyor. Tadı çok şahane ve damak zevkine çok uygun."

Ergezer, önümüzdeki günlerde hasadına başlanacak karpuzun kilogram fiyatının ise henüz belirlenmediğini bildirdi.

Sezonun İlk Karpuzu Mersin\'den
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sezonun İlk Karpuzu Mersin'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement