SGK' da İstihdam Destekleri Semineri NTO'da Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

SGK' da İstihdam Destekleri Semineri NTO'da Düzenlendi

Nizip Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü, SMMM Nizip Temsilciliği ve Nizip Ticaret Odası işbirliği ile SGK'da İstihdam Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Nizip Ticaret Odası Meclis Toplantı salonunda düzenlendi.

18.03.2017 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Polat, 7 Şubatta Ankara'da gerçekleşen Türkiye Ekonomi Şurası'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iş dünyası tarafından istihdama destek sözü verildiğini belirtti.

Nizip'li İşadamları olarak Mart ayı sonuna kadar 500 kişi yılsonuna kadar ise bin 500 kişi istihdam sözü verildiğini hatırlatan NTO Başkan Yardımcısı Mahmut Polat sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan istihdam seferberliğine Nizip'li İşadamları olarak en üst düzeyde katılım sağlanacağına inanmaktayız. İstihdam seferberliğinin yürütülmesi için işadamlarına Nizip Ticaret Odası olarak daima destek ve rehber olunacaktır. İşadamlarımızın istihdama katkı sağlarken devletimizin vermiş olduğu desteklerden en üst düzeyde faydalanmaları için çalışmalarımız devam edecektir. Günümüzde işyerlerinin nitelikli personel çalıştırmaları firmaların faaliyetlerini sürdürmek için oldukça önemlidir. İlçemizde faaliyet gösteren KOBİ'lerin Nitelikli Eleman Desteğinden faydalanması, işsizliğin azalması ve istihdamın arttırılmasına katkı sağlayacaktır. Bu nedenle işadamlarımızın bilgilendirme toplantısına katılmaları önem arz etmektedir. Son zamanlarda dış kaynaklı çeşitli örgütler ülkemize pek çok sıkıntı yaşatmaktadır. Bu nedenle millet olarak içeride birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve milletimiz dik duruşuyla bunların hepsini aşacak güce ve azme sahip olduğumuzu gösterdik. Şimdi ise işadamları olarak istihdam ve ekonomide dik durma ve destek olma zamanıdır." 2017 yılında işsizliğin azaltılması için istihdama Nizipli firmalar olarak destek vermeliyiz. Bu vesileyle seminerimizin düzenlenmesinde katkı sağlayan Nizip Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü, SMMM Nizip Temsilciliğine teşekkürlerimizi sunar, hepinizi şahsım ve Nizip Ticaret Odası'na saygı ve sevgi ile selamlarım." dedi.

Mart ayının içerisinde muhasebecilerin işlerinin yoğunlaştığını belirten Gaziantep SMMM Odası Nizip Temsilcisi Necati Kılıç, "687 sayılı kanun hükmünde kararname ile ilgili seminerimize katılımınızdan dolayı herkese teşekkür
ederim." dedi.

Muhasebecilerin yaşadığı sıkıntılara değinen Necati Kılıç sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bildiğiniz üzere Mart ayı içerisinde işlerimiz çok yoğun ancak son günlerde yürürlüğe giren kanun ve desteklerden dolayı işlerimiz biraz daha yoğunlaştı. Defter sayılarının KOSGEB işlemlerinin muhasebecilerin yapmasının faydasına olacağı kanaatindeyim. Bu işlemler Muhasebeciler yapmadığı zaman başka kişiler tarafından yapılmaktadır." dedi.
İstihdam seferberliği ile ilgili seminerde Nizip'te olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Nabioğlu, şunları ifade etti: "Yeni açıklanan TÜİK rakamlarına göre işsizlik sürekli artmaktadır. 5 tane gençten biri işsizdir ve bunların çoğu üniversite mezunudur. İstihdam seferberliği kapsamında muhasebeciler olarak elimizden gelen desteği vermekteyiz. Ancak asıl olan güven ve huzur veren bir piyasa ve yatırımların artmasıdır. Gerçek istihdam ancak bu şekilde sağlanabilir." şeklinde konuştu.

Seminerde konuşmacı olarak katılan Nizip Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Sinan Bayram toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek SGK' da istihdam destekleri ve uygulamalarla ilgili bir sunum yaptı.

Düzenlenen seminere Nizip Sosyal Güvenlik Merkezi Şefi Müslüm Demir, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan yardımcısı Hikmet Güneş, NTO Üyeleri ve çok sayıda sanayici ve işadamı da katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SGK' da İstihdam Destekleri Semineri NTO'da Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement