Sgk'dan Açıklama - Son Dakika
Güncel

Sgk'dan Açıklama

Sgk\'dan Açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nca, Sosyal Güvenlik Kurumu Görevde Yükselme Sınavına yönelik iddialarla ilgili, “Kamuoyunda yer alan iddialar kurumumuz Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca süratle incelenmiş olup, yapılan inceleme neticesinde sınav sorularının sınavdan önce sızdırıldığına veya bir yerlerde yayınlandığına dair iddia ve şaibelerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı ve herhangi bir usulsüzlüğün bulunmadığı anlaşılmıştır” denildi.

17.04.2014 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nca, Sosyal Güvenlik Kurumu Görevde Yükselme Sınavına yönelik iddialarla ilgili, "Kamuoyunda yer alan iddialar kurumumuz Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca süratle incelenmiş olup, yapılan inceleme neticesinde sınav sorularının sınavdan önce sızdırıldığına veya bir yerlerde yayınlandığına dair iddia ve şaibelerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı ve herhangi bir usulsüzlüğün bulunmadığı anlaşılmıştır" denildi.

SGK'dan yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında, 05/04/2014 tarihinde Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİSEM) tarafından gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Kurumu Görevde Yükselme Sınavına ilişkin hazırlanan soru kitapçıklarının sınavdan bir gün önce CD ortamında kaydedildiği, bu sebeple de sınav sorularının çalındığı ve sınava şaibe karıştığı yönünde maksatlı ve gerçeklerle bağdaşmayan iddialar üzerine açıklama ihtiyacı duyulduğu kaydedildi.

Kurumlarının görevde yükselme sınavının, GAZİSEM ile 2014 yılında yapılan "Görevde Yükselme Sınavının Uygulanması Hakkında Protokol" hükümleri doğrultusunda 05/04/2014 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildiği açıklamada belirtilerek "Sınav sorularına ilişkin kitapçık ve CD, 07/04/2014 tarihinde saat 09: 25'de tutanak karşılığında kurumumuzca görevlendirilen personele GAZİSEM yetkilileri tarafından kapalı zarf içinde teslim edilmiş, sorular 07/04/2014 tarihinde saat 10: 42'de kurumumuz internet sayfasında yayınlanmıştır" ifadesi kullanıldı.

GAZİSEM tarafından gerçekleştirilen sınavın sorularının, oluşturulan sınav komisyonunca adı geçen Eğitim Merkezi Öğretim üyelerince hazırlanmış olup, soruların sınav öncesinde birilerinin eline geçmemesi hususundaki güvenliğinden GAZİSEM'in sorumlu olduğu vurgulanarak şöyle denildi:

"Sınav sorularına esas olarak belirlenen konu başlıkları 13/02/2014 tarihinde Kurumumuz internet sayfasında yayımlanan sınav e-kılavuzunda belirtildiği şekilde ilgili üniversiteye iletilmiştir. Kurumumuzdan GAZİSEM'e sınav soruları ile alakalı olabilecek bilgi, belge, soru örneği vb. hiçbir şey gönderilmemiştir. Yukarıdaki maddede de ifade edildiği gibi, Kurumumuzla GAZİSEM arasında imzalanan protokol gereğince sorular GAZİSEM tarafından hazırlanmıştır."

Açıklamada, "Kamuoyunda yer alan iddialar Kurumumuz Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca süratle incelenmiş olup, yapılan inceleme neticesinde sınav sorularının sınavdan önce sızdırıldığına veya bir yerlerde yayınlandığına dair iddia ve şaibelerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı ve herhangi bir usulsüzlüğün bulunmadığı anlaşılmıştır" denildi.

Açıklamada, kurumun, kariyer ve liyakat ilkeleri doğrultusunda ve yasal mevzuat çerçevesinde personelin mesleklerinde ilerlemelerini sağlamak için kamuda son yılların en kapsamlı görevde yükselme sınavını açtığı belirtilerek şöyle denildi: "Açılan sınava personelimizin yaklaşık yüzde 40'ı başvurmuştur. Çalışanlarımızın azmini kırmaya, moralini bozmaya yönelik bu tür iddialarla ilgili kurumumuzun yasal yollara başvuracağı bilinmelidir. Kurumumuz sınav öncesi ve sonrasındaki sorumluluğunu dikkatle ve titizlikle yerine getirdiği gibi, bundan sonraki sürecin de takipçisi olacaktır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement