Sgk'dan Kayıt Dışı İstihdama Geçit Yok - Son Dakika
Yerel

Sgk'dan Kayıt Dışı İstihdama Geçit Yok

Sgk\'dan Kayıt Dışı İstihdama Geçit Yok

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı (Kadim) Yakup Süngü, Çanakkale’de düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

23.05.2016 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı (Kadim) Yakup Süngü, Çanakkale'de düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. Süngü, Türkiye'de 8 yılda 2 Milyon 200 bin kişiyi kayıt altına aldıklarını söyledi.

SGK Kadim Başkanı Yakup Süngü, Çanakkale SGK İl Müdürü Basri Tümsek, Çanakkale SGK İl Müdür Yardımcıları Gübiye Pekitkan, Hasan Yılmaz, SGK Uzmanı Emre Mutlu ve SGK çalışanları ile bir araya geldi. Kayıt dışı istihdamla mücadele hakkında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Yakup Süngü, "2008 yılında kayıt dışı istihdam oran yüzde 43,5, 2016 yılı aylık bazdaki kayıt dışı istihdamımız yüzde 32'dir. 2008 yılından bugüne kadar 2 Milyon 200 bin kayıt dışını kayıt altına aldık. Türkiye genelinde de 150 bin civarı işyerini kayıt altına aldık. Bir puanlık düşüşün bedeli 1.8 Milyar. 10 puanlık düşüş 18, 20 puanlık bir düşüş var. Kayıt dışı istihdamın katkısı yıllık katkısı 36 Milyar. Eski parayla 36 katrilyon. Ki bu rakam bir çok Bakanlığın bütçesinin üstündeki rakam. Gerçekten de Sosyal Güvenlik Kurumu büyük bir kurum. Türkiye Bütçesinin yüzde 50'si kadar bütçesi var" dedi.

Çanakkale SGK İl Müdürü Basri Tümsek, "İl Müdürlüğümüzce yaptığımız denetimlerde, 2015 yılında bin 867 tane kayıt dışı sigortalı bularak kayıt altına aldık. 42 tane de tescilsiz işyeri kayıt altına alındı. 2016 yılının ilk 3 ayındaki denetimlerimizde 317 sigortalı kayıt altına alınarak işlemlerimiz halen daha devam etmektedir. 2000'lu yılların başında kayıt dışı istihdam oran yüzde 50 iken bugün ise kayıt dışı istihdam oranı yüzde 32'lerde bizimde amacımız Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak 5 yıl içinde kayıt dışı istihdam oranını yaklaşık yüzde 10, yüzde 15 seviyelerine indirmek" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk'dan Kayıt Dışı İstihdama Geçit Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement