Sgk'nın Alacaklarının Takibi ve Tahsili Konusunda Düzenleme Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sgk'nın Alacaklarının Takibi ve Tahsili Konusunda Düzenleme Yapıldı

Sgk\'nın Alacaklarının Takibi ve Tahsili Konusunda Düzenleme Yapıldı

Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Cihat Çavuşoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 10 Haziran 2014'te yayınlanan tebliğ ile alacakların takibi ve tahsili konusunda düzenleme yapıldığını bildirdi.

27.07.2014 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Cihat Çavuşoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 10 Haziran 2014'te yayınlanan tebliğ ile alacakların takibi ve tahsili konusunda düzenleme yapıldığını bildirdi.

Cihat Çavuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, SGK'dan gelir ve aylık alanlara ödeme yapan bankalarca hak sahiplerinin veya kanuni temsilcilerinin bilgilerinin kuruma bildirileceğini kaydetti.

Çavuşoğlu, 1 Ağustos 2014 tarihinden itibaren, kamu idareleri ve bankalarca, kurumun gerek protokollerle gerekse doğrudan kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında belirleyeceği iş ve işlemlerde sigortalılık kontrolü yapılmadan işlemlerin sonuçlandırılacağını vurguladı.

Başta iş dünyası ve işverenler olmak üzere, Bağ-Kur kapsamındaki esnaf, tarımda kendi adına çalışanlar ve serbest meslek erbabının bu tebliğ kapsamında belirlenen kurum ve kuruluşlarla yapacağı iş ve işlemlerde ileride cezalı duruma düşmemeleri için konuyla ilgili eksikliklerini gidermeleri istendi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sgk'nın Alacaklarının Takibi ve Tahsili Konusunda Düzenleme Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement