Sgk'nın İcraya İntikal Etmiş Alacak Miktarı 33 Milyar Tl, İcraya Verilen Belediye Sayısı 2041 - Son Dakika
Güncel

Sgk'nın İcraya İntikal Etmiş Alacak Miktarı 33 Milyar Tl, İcraya Verilen Belediye Sayısı 2041

Sgk\'nın İcraya İntikal Etmiş Alacak Miktarı 33 Milyar Tl, İcraya Verilen Belediye Sayısı 2041

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK'nın icraya intikal etmiş alacak miktarının 33 milyar 68 milyon 268 bin 65,78 TL, Kurumun belediyelerden icraya intikal etmiş olan borç miktarının da 4 milyar 596 milyon 711 bin 725,327 TL olduğunu açıkladı.

10.07.2014 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK'nın icraya intikal etmiş alacak miktarının 33 milyar 68 milyon 268 bin 65,78 TL, Kurumun belediyelerden icraya intikal etmiş olan borç miktarının da 4 milyar 596 milyon 711 bin 725,327 TL olduğunu açıkladı.

-SGK'NIN İCRAYA İNTİKAL ETMİŞ ALACAK MİKTARI 33 MİLYAR TL-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine Çalışma Bakanı'nın verdiği yanıt, SGK'nın alacağını, borçlu belediyeleri ve icraya düşen belediyeleri ortaya koydu.

Çalışma Bakanı, 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle Kurumun icraya intikal etmiş alacak miktarının 21 milyar 103 milyon 897 bin 589,47 TL borç aslı ve 11 milyar 964 milyon 370 bin 476,31 gecikme cezası ve zammı olmak üzere toplam 33 milyar 68 milyon 268 bin 65,78 TL olduğunu bildirdi.

-SGK'NIN BELEDİYELERDEN ALACAK MİKTARI 4 MİLYAR TL-

Çalışma Bakanı, 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle Kurumun belediyelerden icraya intikal etmiş olan borç miktarının 3 milyar 98 milyon 467 bin 400,96 borç aslı, 1 milyar 498 milyon 244 bin 324,367 gecikme zammı ve cezası olmak üzere 4 milyar 596 milyon 711 bin 725,327 TL olduğunu belirtti.

-İCRAYA VERİLMİŞ OLAN BELEDİYELER-

Çalışma Bakanı 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle borcu herhangi bir kanun kapsamında yapılandırılmamış ve 6183 sayılı Kanunun 48'inci maddesi çerçevesinde taksitlendirilmemiş bununla beraber borç tutarı 100 bin TL üzerindeki belediye sayısının 1202 olduğunu söyledi.

Çalışma Bakanı, söz konusu borçlarla ilgili olarak haklarında 6183 sayılı Kanuna göre takip yapılan borçlu belediye sayısı 2 bin 41 olduğunu ifade etti.

Çalışma Bakanı'nın verdiği bilgiye göre icraya verilmiş bazı belediyeler şöyle: Adana Büyükşehir Belediyesi,

Adıyaman Merkez, Ağrı Merkez, Amasya Merkez, Ankara Bala, Ankara Elmadağ, Ankara Çamlıdere, Ankara Etimesgut, Ankara Güdül, Ankara Haymana, Ankara Kalecik, Ankara Kazan, Ankara Keçiören, Ankara Kızılcahamam, Ankara Sincan, Ankara Nallıhan, Ankara Şereflikoçhisar, Antalya Merkez, Ardahan Merkez, Bartın Amasra, Batman Merkez, Bingöl Merkez, Denizli Merkez, Diyarbakır Merkez, Düzce Merkez, Erzincan Merkez, Hakkari Merkez, Hatay Antakya, Iğdır Merkez, Isparta Merkez, Kahramanmaraş, Karabük Merkez, Karaman Merkez, Kars Merkez, Kırıkkale Merkez, Kırşehir Merkez, Kilis Merkez, Kocaeli Büyükşehir, Muğla, Muş, Nevşehir Merkez, Niğde Merkez, Osmaniye Merkez, Rize Merkez, Siirt Merkez, Sinop Merkez, Şanlıurfa Merkez, Şırnak Merkez, Tekirdağ Merkez, Tokat Merkez, Uşak Merkez, Yalova Merkez, Yozgat, Zonguldak Merkez.

Çalışma Bakanı, 5458 sayılı Kanun, 5510 sayılı Kanun, 6111 sayılı Kanun, 6322 sayılı Kanun ve 6385 sayılı Kanun ile sosyal güvenlik alacaklarının yapılandırıldığını belirterek şöyle dedi:

"Ayrıca icra aşamasına gelen alacaklar otomatik icra programı vasıtasıyla dört ayda bir icra servislerine aktarılmaktadır.

Mevcut alacakların takibi için 6183 sayılı Amme alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine istinaden prim borçlusu gerçek ve tüzel kişilerin menkul ve gayrimenkulleri, hak ve alacakları haczedilmektedir. Haciz işlemlerine esas yapılan sorgulamaların büyük bir kısmı zaman ve işlem sarfiyatını önlemek bakımından elektronik ortamda yapılmaktadır. Ayrıca borçlu şahısların 3. kişilerdeki mal, hak ve alacaklarına yine 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre haciz bildirisi gönderilmek suretiyle haciz konulmaktadır. Belediyelerden olan prim alacakları, bu takiplerin yanında genel bütçeden kendilerine aktarılan paylardan Bakanlar Kurulu kararına istinaden kesinti yapılmak suretiyle tahsil edilmektedir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sgk'nın İcraya İntikal Etmiş Alacak Miktarı 33 Milyar Tl, İcraya Verilen Belediye Sayısı 2041 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı
    14:44 Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ ile Hunat Enerji şirketinin hizmete sunduğu K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonunun açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükkılıç, elektrikli araba sayısının arttığını ve belediyenin de elektrikli otobüslerle filoyu zenginleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Millet Bahçesi'nde güneş enerji santrali destekli şarj üniteleri projesi için talimat verdiğini söyledi. K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonu, 35 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirildi ve KCETAŞ tarafından yüzde 20 indirimli hizmet verecek.

  • Osmaneli Anaokulu'ndan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Sergisi
    14:41 Osmaneli Anaokulu'ndan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Sergisi

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı kapsamında, Osmaneli Anaokulu öğrencileri ve velileri tarafından hazırlanan açık hava sergisi büyük ilgi gördü.

  • Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı
    14:41 Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı

    Uludere ilçesinde yaşanan sağanak sonucu Şırnak-Uludere kara yolu Uludere 3 ve Uludere 5 köprüleri mevkisinde akarsuyun debisi yükselerek taştı. Bu durum sonucunda araçlar mahsur kaldı ve yol ulaşıma kapandı. Kepçelerin yardımıyla araçlar kurtarıldı ve yol açma çalışmaları devam ediyor.

  • Diyarbakır'da DEM Parti yöneticileri ve Gençlik Meclisi üyelerine operasyon: 15 kişi gözaltına alındı
    14:39 Diyarbakır'da DEM Parti yöneticileri ve Gençlik Meclisi üyelerine operasyon: 15 kişi gözaltına alındı

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında polis ekipleri, belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda DEM Parti yöneticileri ve Gençlik Meclisi üyeleri de dahil olmak üzere 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

  • Antalya'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 14 şüpheli gözaltına alındı
    14:37 Antalya'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 14 şüpheli gözaltına alındı

    Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışma başlattı. Operasyonda 1 milyon 515 bin boş makaron, 8 bin 140 puro, sahte bandroller, elektronik sigaralar, güneş gözlükleri, kaçak tütün, 5 kaçak cep telefonu, 2 sigara sarma makinesi ve 8 bin 245 litre sahte alkol ele geçirildi. 14 şüpheli gözaltına alındı.

  • Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Muhittin Böcek'in açıklamalarını eleştirdi
    14:35 Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Muhittin Böcek'in açıklamalarını eleştirdi

    Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Alanyaspor tesisleri ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. Çavuşoğlu, Böcek'in tesislerin bitirilememesi nedeniyle rahatsız olduğunu söyledi ve taraftar gruplarının paylaşımlarının kendisini üzdüğünü belirtti. Ayrıca, Böcek'in tesislerin yapımını seçim sonuçlarına bağladığını ifade etti. Çavuşoğlu, Alanyaspor'un maç yaptığı stadın devlet tarafından yapıldığını ve tesislerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Böcek'in otobüs ve şoför maaşları konusundaki bilgi eksikliğini eleştirdi ve herkesin başkanı olduğunu söyledi.

  • Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz
    14:31 Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var, onları yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Advertisement