Sgk, Sur ve Silvan'daki Esnafın Prim Borçları Erteledi - Son Dakika
Güncel

Sgk, Sur ve Silvan'daki Esnafın Prim Borçları Erteledi

Sgk, Sur ve Silvan\'daki Esnafın Prim Borçları Erteledi

Diyarbakır'da bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Müdürü Dr. Mehmet Selim Bağlı, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların düzenlendiği Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde mağdur olan esnafın prim borçlarını 31 Aralık 2016'ya kadar ertelendiğini açıkladı.

16.06.2016 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Müdürü Dr. Mehmet Selim Bağlı, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların düzenlendiği Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde mağdur olan esnafın prim borçlarını 31 Aralık 2016'ya kadar ertelendiğini açıkladı. Bağlı, şehit polis memuru Tansu Aydın'ın eşi Vietnamlı Vu Yhuy Tuanvi Aydın'a, maaş bağlanması konusunda da, "Şehidimizin eşi için gerekli girişimleri yaptık. SGK, kimseyi mağdur etmediği gibi özellikle şehit ve gazi yakınlarını mağdur eden bir kurum değil" dedi.

SGK Genel Müdürü Mehmet Selim Bağlı, Diyarbakır'da katıldığı SGK Yönetim Kurulu haftalık toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, SGK olarak ilk kez Diyarbakır'da toplandıklarını belirterek, burada toplanmalarının amaçlarının terörden etkilenenlerin sorunlarına çözüm üretmek olduğunu belirtti. Bağlı, şöyle devam etti:

"Diyarbakır'da toplanma nedenimiz, en başta buradaki esnafın, işverenin, işçinin, emeklinin, yani SGK paydaşı olan vatandaşlarımızın yanında olmak, onların derdiyle dertlenmek, sorunlarını yerinde dinlemek ve sorunlarını çözmek için buradayız. Sur ve Silvan ilçelerimizde terörden dolayı mağdur olan esnaf ve işverenlerimizin mağduriyetini izale etmek, bir nebze de olsa onların terör belasıyla kaldığı mağduriyeti hafifletmek amacıyla SGK Yönetim Kurulu 21 Aralık 2015 tarihinde aldığı kararla bildirge verme ve prim ödemelerini belli bir süre erteledik. Olayların devam etmesi ve buralardaki esnaf ve işverenlerimizin mağduriyetinin devam etmesi ciddi boyutlara ulaşması nedeniyle daha sonra yine yönetim kurulumuz, 31 Aralık 2016 tarihe kadar SGK mevzuatı gereği verilmesi gereken beyanname, bilgi belgelerle prim ödemelerini erteledik. Özellikle Sur ve Silvan İlçesi'nde esnaf ve işverenlerimizden alacağımız her türlü alacağımız her türlü primi, almamız gereken belgeyi belli bir süreyle ertelemiş olduk. Tabii bu, mutlak bir alacağın silinmesi anlamına gelmiyor. Ama esnaf ve işverenlerimiz için sıfır faizli bir kredi olarak düşündük. Almamız gereken primi 31 Aralık 2016'ya kadar erteledik. 31 Aralık 2016 geldikten sonra da esnaf ve işverenlerimizi mağdur edecek değiliz. 12 ay boyunca ödemesi gereken prim borcuyla karşı karşıya kaldıklarında kendileri 12 aylık primi ödeyecek değiller. O zamanda isteseler erteleme, taksitlendirme yapılabilinir. Bir taksitlendirme imkanı zaten her zaman mümkün. Biz, terör mağduru vatandaşlarımızı asla mağdur etmeyeceğiz. Sosyal devletin en önemli kurumlarından olarak, biz sürekli onların yanında olmaya devam edeceğiz."

"SUR VE SİLVAN'DA 50 MİLYON ALACAĞIMIZI BİR YIL ERTELEMİŞ OLDUK"

Sur ve Silvan ilçelerinde esnafın ertelenen sağlık prim borcunun 50 milyon lira civarında olduğunu anlatan Bağlı, "Diyarbakır'a baktığımız zaman, yaklaşık 500 milyon TL civarında prim tahsilatı yaptığımız bir ilimizdir. Ertelemelerle birlikte biz ciddi bir prim tahsilatından 1 yıl boyunca vazgeçmiş olduk. Aynı zamanda biz SGK olarak, Diyarbakır'daki vatandaşlarımızın yaklaşık, 1/3'i eski yeşil kart dediğimiz Genel Sağlık Sigortası kapsamında, hiçbir prim ödemeksizin kendilerinin hesabına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı SGK'a ödeme yapıyor. Biz de onların her türlü sağlık harcamalarını finanse ediyoruz. Sur ve Silvan ilçelerinde 50 milyon alacağımızı 12 ay boyunca sıfır faizle ertelemiş olduk" dedi.

Bağlı, sağlık prim borçlularının sağlık hizmeti alamama sorununu da çözeceklerini dile getirerek,"Prim borçlarını erteledik, fakat sistem üzerinden kaynaklanan problemden dolayı sistem üzerinde borçlu gözüktükleri için bazı Bağ-Kur'lular sağlık hizmetinden yaralanma konusunda bir takım problemlerle karşılaşmışlar. Bugün ilgili arkadaşlarımıza bu sorunun giderilmesi için talimat verdik. En geç Pazartesi günü bu sorun çözülecek" dedi.

"ŞEHİDİMİZİN VİETNAMLI EŞİ İÇİN GEREKLİ GİRİŞİMLERİ YAPTIK"

Toplantıda bir gazetecinin, Diyarbakır'ın geçtiğimiz yıl 23 Temmuz'da şehit olan Zonguldaklı trafik polisi Tansu Aydın'ın eşi Vietnamlı Vu Yhuy Tuanvi Aydın'a, maaş bağlanmadığı sorusu üzerine Bağlı, "Şehidimizin Vietnamlı eşi için gerekli girişimleri yaptık. Biz bürokratların belli bir konuda konuşma yetkisi var, biz sınırımızı haddimizi bilen insanlarız. Daha üst düzeyde bir açıklama yapılacaksa bunu sayın bakanımız açıklar. Bu konuda her türlü çalışma yapıldı. SGK, kimseyi mağdur etmediği gibi özellikle şehit ve gazi yakınlarını mağdur eden bir kurum değil" dedi. Basın toplantısının ardından SGK Yönetim Kurulu Üyeleri Sur İlçesi'nde esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sgk, Sur ve Silvan'daki Esnafın Prim Borçları Erteledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı
    08:58 Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde kuş gözlemcisinin objektifine Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla intihanı yansıdı. Milleyha Sulak Alanı'nda yaşayan Alaca Yalıçapkını, avladığı balığı yutmaya çalışırken zorlanarak balığı dakikalarca sağa sola savurdu. Kuş gözlemcisi Alican Gümüş, bu doğal anları kaydetmenin keyif verici olduğunu belirtti.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.

  • Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu
    08:54 Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu

    Bursa'da düzenlenen 17 Yaş Türkiye Badminton Şampiyonası'nda Karışık Mixler kategorisinde mücadele eden Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Hasan Can Arslan, Zonguldak'tan Zeynep Değirmenci ile birlikte Türkiye üçüncüsü oldu. Bu başarıyla Milli Takım kadrosuna girmeye hak kazanan Arslan, Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuyu ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.

  • Hasketbol Spor Kulübü, Adana deplasmanında galibiyet arıyor
    08:51 Hasketbol Spor Kulübü, Adana deplasmanında galibiyet arıyor

    Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'nde Kayseri'yi temsil eden Hasketbol Spor Kulübü, Çukurova Üniversitesi Gündoğdu Koleji Spor ile yapacağı deplasman maçında galibiyet arıyor. Kulüp Başkanı Hasan Aksoyak, genç ve yetenekli bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirterek, eksik kadrolarına rağmen en iyi performansı sergileyerek galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

  • Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çıkan çadır yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    08:51 Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çıkan çadır yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde çıkan çadır yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangın, çevredeki vatandaşların 112'yi araması üzerine itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

  • Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını itfaiye personeli tarafından söndürüldü
    08:49 Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını itfaiye personeli tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Kömürçukuru Mahallesi'nde çıkan orman yangını, itfaiye personelinin ve vatandaşların müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangının ardından soğutma çalışması yapıldı.

  • BAL 11. Grup 23. Hafta Maçlarının Hakemleri Belli Oldu
    08:49 BAL 11. Grup 23. Hafta Maçlarının Hakemleri Belli Oldu

    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta oynanacak 23. hafta maçlarının hakemlerini açıkladı. Hacılar Erciyesspor - 12 Bingölspor maçını Özer Özden yönetecek. Yozgat Bozokspor'un Malatyaspor ile deplasmanda oynayacağı maçta ise Şahin Berker düdük çalacak. Diğer maçlarda ise Cem Eray Eşmekaya ve Zülküf Ali Öncel görev yapacak.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
    08:48 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, il ve ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdiği Develi programı çerçevesinde, Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'dan hastanede sunulan hizmetler hakkında çeşitli bilgiler aldı. Vali Çiçek ve beraberindekiler; hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.


Advertisement