Sıcak Çermik'te Sondaj Çalışması - Son Dakika
Yerel

Sıcak Çermik'te Sondaj Çalışması

Çalışmada, 46.5 santigrat derece termal su bulundu.

10.12.2014 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta Sıcak Çermik'te yapılan yeni sondaj çalışmalarıyla 46.5 santigrat derece termal su bulundu.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sıcak Çermik'te Maden Teknik Arama (MTA) Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen termal su arama çalışmaları sona erdi.

Vali Alim Barut, çermikte yaptığı incelemelerde, yoğun bir çalışma dönemine girildiğini belirterek, yeni kuyudan günün teknik şartlarına uygun ve sıcaklığı 46.5 derece olan su elde edildiğini kaydetti.

Barut, suyun yeni yatırımlara ve mevcut yatırımlara dengeli olarak dağıtılacağını, Sivas'a ekonomik olarak büyük değer katacağını belirtti.

Daha disiplinli, göze hoş görünen, çevreyi daha iyi kullanan imar planlarını yapıp halkın hizmetine sunacaklarını aktaran Barut, kuyu ve imar çalışmalarının ardından Sıcak Çermik-Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi yol bağlantısının yapım çalışmalarını da planladıklarını ifade etti.

Barut, şunları kaydetti:

"Bizim hedefimiz Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkeziyle Kalın'daki Sıcak Çermiği bir paket haline getirmektir. Birbirini bütünleyen, birbirine entegre hizmet veren tesisler haline getirmektir. Bunun için de bu sene Yıldız Dağı'nda liftler çalışacak, kayak yapılabilecek ama tabi ki ilk sene olduğu için bir anlamda deneme çalışmaları yapılacak. 2015-2016 kış sezonunda orası tam kapasiteyle faaliyete girecek. Şu an yolun etütleri yapılıyor. Karayolları, turizm yolu statüsü devrine ilişkin çalışmalarına devam ediyor. Bunu entegre ettiğimiz zaman Yıldız Dağı, havalimanı ve çermik bir anlamda bütünlük oluşturacak ve bu paket de halkımızın hizmetine sunulacak."

MTA Orta Anadolu 1. Bölge Müdürü Emrah Ayaz ise Sivas'ın jeotermal, kaplıca kullanımına uygun kaynaklar bakımından marka olabilecek bir şehir durumununda olduğunu belirtti.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ayaz, yeni çıkan suyun mineral açısından zengin olduğunu aktararak, "Bundan sonraki aşamada da yörede mevcut işleyen kuyuların, kuyu başı onarımları tadilatları İl Özel İdaresi adına tekrar yapılacak" açıklamasında bulundu.

İncelemeye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit ve protokol üyeleri katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sıcak Çermik'te Sondaj Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement