Mersin'de Sıcak Hava Vatandaşı Bunalttı - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Sıcak Hava Vatandaşı Bunalttı

Mersin\'de Sıcak Hava Vatandaşı Bunalttı

Hava sıcaklığının 43 dereceye kadar çıktığı Mersin'in Mut ilçesinde vatandaşlar, günü ağaç gölgesi, su kenarları ve ve özellikle tarihi Çınaraltı Parkında geçiriyor.

12.07.2014 10:01  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava sıcaklığı 43 dereceye kadar çıkan Mersin'in Mut ilçesinde vatandaşlar günü ağaç gölgesi, su kenarları ve ve özellikle tarihi Çınaraltı parkında geçiriyor.

Mersin'in Mut ilçesinde sıcaklardan bunalan vatandaşlar serinleyebilmek için gün boyunda kendilerine göre çözümler arıyor. 40 yıldır baba mesleği olan sıcak demircilik yapan Mustafa Seratlı (51), Ramazan ayı ve aşırı sıcaklara rağmen 100 derece sıcaklıkta demir ateşi önünde çalışarak çifte sıcakla imtihan veriyor. Yücel Gebit (45) isimli vatandaş ise derin dondurucu buzdolabının içine girerek serinliyor.

Sıcak demircilik yapan Mustafa Seratlı, "Şu an dışarıda 45–50 derecenin üzerinde işyerinde ise 100 derece sıcağın karşısında ekmek davası için çalışmaktayım. Mecburum, başka yapacak bir işim yok. Sıcağın karşısında buram buram terleyerek çalışıyorum. Arın terimle ekmeğimi kazanıp çocuklarımla yiyoruz" dedi.

Sıcaklara dayanamayıp serinlemek için kendini derin dondurucu buzdolabının içine kapatan Yücel Gebit de, "Sıcaklar bunaltıcı 48–50 derece sıcaklık var. Zengin yaylaya, denize gidiyor biz garibanlar ise serinlemek için buzdolabına giriyor. Yapacak bir şey yok" dedi.

Bazı vatandaşlar ise, Ramazan'ın yaz mevsimine denk gelmesiyle sıcağın etkisini daha çok hissettiklerini belirterek, "Bizim gidebileceğimiz tek yer Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkı. Bu parktaki çınar ağaçlarının gölgesi serin oluyor. Günümüzün büyük bir bölümünü burada oturarak geçiriyoruz" dediler.

Devlet Meteoroloji İşleri Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, son 5 gün boyunca ilçede ortalama 38–42 derecede seyreden sıcaklıkların devam edeceği ve nemin de 27–68 dereceye kadar ulaşacağı belirtildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Sıcak Hava Vatandaşı Bunalttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement