Sıcak Havada Strese Giren İneklerde Süt Verimi Düştü - Son Dakika
Güncel

Sıcak Havada Strese Giren İneklerde Süt Verimi Düştü

Sıcak Havada Strese Giren İneklerde Süt Verimi Düştü

Balıkesir'in Manyas ilçesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı sebebiyle ineklerde süt verimi düştü.

04.08.2014 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Manyas ilçesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı sebebiyle ineklerde süt verimi düştü. İlçede strese giren hayvanlar Manyas gölü ve derelerde serinletilmeye çalışılıyor.

Büyük baş hayvanların aşırı sıcakların etkisiyle strese girmesi sebebiyle ilçede süt verimi günlük 100-110 tondan 80 tona kadar düştü. Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Erdoğan Kaya, aşırı sıcaklardan etkilenen hayvanlarda süt veriminin son yılların en düşük seviyesinde seyrettiğini söyledi.

Kaya, yaptığı açıklamada, "Son günlerde mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklar hayvancılığı olumsuz etkiliyor. Bilhassa sağmal inekler yeterince beslenemediği için sütte büyük düşüş yaşanıyor. Zaten temmuz, ağustos aylarında sıcaklardan dolayı süt verimi düşüyordu. Ancak son günlerde havaların çok sıcak gitmesi ve aşırı nem hayvanların beslenmesini olumsuz etkiledi. Sıcaktan otlamıyorlar. Besiciler, Manyas gölü ile dere içlerinde hayvanlarını serinletmeye çalışılıyor. Hayvanlarımız sık sık göle ve dere içine girerek serinledikten sonra yayılabiliyor. Bu da süte yansıyor. İyi beslenemeyen ve strese giren hayvanlar süt veremiyor. Sıcaklara karşı hayvanlarımızı ıslatıyoruz, öğle sıcağında gölge yerlere çekiyoruz. Ayrıca ahırların üzerine serinletici özelliği olan aparatlar yerleştiriyoruz. Ancak yine de kesin çare bulamıyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sıcak Havada Strese Giren İneklerde Süt Verimi Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement