Sıcak Havalar Pazarı da Etkiledi - Son Dakika
Yerel

Sıcak Havalar Pazarı da Etkiledi

Sıcak Havalar Pazarı da Etkiledi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde pazarcılar, sıcak havalarla birlikte sebze ve meyvedeki fiyat artışının normal olduğunu dile getirdiler.

01.07.2016 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde pazarcılar, sıcak havalarla birlikte sebze ve meyvedeki fiyat artışının normal olduğunu dile getirdiler.

Hava sıcaklıkları sonrası meydana gelen fiyat artışları pazarcıları açıklama yapmaya sevk etti.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcağa bağlı ürünün tarlada yanması ve hale gelen ürün miktarındaki azalma nedeniyle, kavun ve karpuz başta olmak üzere birçok sebze ve meyvenin fiyatı arttı.

Tavşanlı Sebze ve Meyveciler Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yılmaz, üreticilerin Rusya ile ilişkilerin olumlu gelişmeler göstermesi sonrası memnun olduklarını ifade ederken fiyat artışındaki sebebin ise Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde tarladaki ürünün hava sıcaklıklarından yanmasından kaynaklandığını, ancak bir müddet sonra fiyatların normale döneceğine inandıklarını belirtti.

Orhan Düzgün isimli pazarcı, yaz mevsimi olması ve tarla ürününün piyasaya girmesine rağmen, meyve sebze fiyatlarının düşmediğini aksine daha da arttığını söyledi.

Sıcakların mevsim normalinin üzerinde seyretmesi nedeniyle domates, biber, kavun ve karpuzların kavrulduğuna işaret eden Düzgün, bu nedenle fiyatların arttığını bildirdi.

Bir çok sebze ve meyvede benzer durum yaşandığına işaret eden Orhan Düzgün, "Sebze meyve fiyatları, şu anda üretici açısından gayet iyi. Fiyatlarda düşme yok. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, fiyatları da etkiledi. Domates, biber, salatalık gibi tarla ürünlerinin fiyatı yükseldi. Aşırı sıcaklardan dolayı kavun ve karpuz fiyatlarında yükselme yaşanıyor. Sıcaklıkların devam etmesi, meyve ve sebze fiyatlarında tüketici aleyhine etkili olacak" dedi.

Tavşanlı semt pazarında geçtiğimiz ay 2 TL olan domatesin fiyatı bugünlerde 3 TL'den satışa sunuluyor. (Tİ - EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sıcak Havalar Pazarı da Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement