Sıcak Kemoterapi ile Kanser Tedavisi - Son Dakika
Güncel

Sıcak Kemoterapi ile Kanser Tedavisi

Sıcak Kemoterapi ile Kanser Tedavisi

Samsun'da Prof. Dr. Koray Topgül, karın içi organlardan kaynaklı kanserlerde kanser hücrelerinin karın içi zarını yaygın bir biçimde tutabildiğini söyledi.

04.11.2014 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da Prof. Dr. Koray Topgül, karın içi organlardan kaynaklı kanserlerde kanser hücrelerinin karın içi zarını yaygın bir biçimde tutabildiğini söyledi. Prof.Dr. Topgül bu hastaların tedavisinde yapılan ameliyatla ısıtılmış kemoterapi sıvısını özel bir cihazla yaklaşık bir saat boyunca karın içine verdiklerini belirtti.

Medical Park Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinden Prof. Dr. Koray Topgül son dönemde gündemde olan 'sıcak kemoterapi' hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Topgül, karın içi organlardan kaynaklı kanserlerin tüm cerrahi ya da kemoterapi ilaç tedavilerine rağmen ilerleyerek karın içinde yayılabildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Karın içi zarını (periton) yaygın bir şekilde tutabiliyor. Bu hastaların karnında yaygın sıvı birikmesi, bağırsaklarında tıkanmalar olabiliyor. Genellikle de son dönem kanser olarak kabul edilir. Ancak artık günümüzde bu durumun tedavisi yönünde de büyük yol alındı. Bundan yaklaşık 30 yıl önce başlamış bu tedavi modeli yıllar içinde sonuçlarıyla etkinliğini göstermesi nedeniyle Amerika, Avrupa ve tüm dünyada yaygınlaştı."

Prof.Dr. Koray Topgül tedavide amacın karın içindeki tüm tümörlü dokuları temizlemek olduğunu anlatırken şöyle devam etti:

"Gerekirse radikal organ çıkarımlarıyla beraber, ameliyatın bitiminde ısıtılmış kemoterapi sıvısını özel bir cihazla yaklaşık bir saat boyunca karın içine veriyoruz. Burada hem ısı hem de kemoterapik ilacın karın içinde yayılmış tümör hücrelerine direk zarar vermesini hedefliyoruz. Bu evreye ulaşmış kanserlerde damardan verilen kemoterapi ilaçlarının etkisi düşük. Bu hastaların büyük çoğunluğuna yapılacak birşey olmadığı söyleniyor. Ancak tam olarak böyle değil, özellikle kadınlarda yumurtalık kanseri, kalın bağırsak kanseri, peritonun kendi kanserleri mide kanserlerinde kullanılan bu tedavi hastaların sağkalım sürelerini uzatan bir tedavi olarak başarılı sonuçlar vermiş bir tedavidir. Elbette her hasta bu tedaviye uygun değildir."

Prof.Dr. Koray Topgül tedavi ile kanserin tipine bağlı olmakla beraber 5 yıllık sağ kalım oranlarının yüzde 20-60 arasında olduğunu dile getirerek, "Bu oranlar, evine seçeneksiz yollanmış bir hasta için oldukça iyi ve yüksek oranlardır. On hastadan 3'nü bile bu durumdan kurtarabilsek bizim için büyük bir mutluluk olur" dedi. Prof. Dr. Topgül ameliyat süresinin 6-11 saat arasında değiştiğini bu süreye sıcak kemoterapi uygulamasının da dahil olduğunu söyledi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sıcak Kemoterapi ile Kanser Tedavisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement