Sıcaktan Bunalan Limni Gölüne Akın Ediyor - Son Dakika
Yerel

Sıcaktan Bunalan Limni Gölüne Akın Ediyor

Sıcaktan Bunalan Limni Gölüne Akın Ediyor

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarındaki Limni Gölü Tabiat Parkı, sıcak havadan bunalan yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

05.08.2016 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarındaki Limni Gölü Tabiat Parkı, sıcak havadan bunalan yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Özellikle Arapların yoğun ilgi gösterdiği alanda orman içindeki bungalov evlerde barınma ve ATV ve bisiklet kiralama imkanı da bulunuyor.

Hem Trabzon'a yakın olması, hem rahat ulaşılabilir olması hem de hizmet çeşitliliği ile yaz aylarında binlerce kişiyi ağırlayan Limni Gölüne havaların ısınmasıyla birlikte yoğun bir talep yaşanıyor.

Yüksek rakımı, düşük nem oranı, temiz havası ve eşsiz doğasıyla ilgi gören gölde yıl içerisinde tamamlanan çevre düzenlemesi çalışmalarının yanısıra Zigana köyünden gelen yolda beton yol çalışmaları nedeniyle ulaşım geçici olarak yalnızca çalışma yapılan Zigana zirvesindeki yoldan sağlanıyor.

Son günlerde artan sıcak havayla birlikte özellikle Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği 2 bin 24 metre rakımlı tesisin işletmecisi Murat Eroğlu, bölgeye hem Gümüşhane hem de Trabzon'dan yaklaşık 45 dakikada ulaşımın sağlanabildiğini söyledi.

Yıl içerisinde gerçekleştirilen çevre düzenlemeleriyle birlikte yöreye uygun mimaride yapılan kır evlerinde isteyen vatandaşlara barınma imkanı sağlandığını kaydeden Eroğlu, "Ormanın içerisinde, muhteşem doğal güzelliklere sahip ve Gümüşhane'nin önemli turizm alanlarından birisi olan Limni Gölü Tabiat Parkına gelen vatandaşlara ve turistlere en iyi hizmeti sunmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Hafta sonları yoğun talebin gerçekleştiği Limni Gölünde bu yoğunluğun sıcak geçen Ağustos ayı nedeniyle hafta içinde de devam ettiğini ifade eden Eroğlu, Karadeniz bölgesine akın eden Arap turistlerin de Limni Gölünü mekan tuttuklarını belirtti.

ATV VE BİSİKLET TURLARI BAŞLADI

Yaz aylarında yemyeşil doğası, zengin flora ve faunasının oluşturduğu doğal güzellikleriyle Limni Gölünün ziyaretçilere eşsiz bir görünüm sunduğunu söyleyen Eroğlu, bu yıl alternatif olarak tesise gelen ziyaretçiler için ATV ve bisiklet turu imkanı da sağladıklarını söyledi.

Bölgede bir ilk olma özelliğini taşıyan ATV ve bisiklet turları ile şehir hayatının yoğun stresinden uzaklaşmak isteyenlerin Zigana coğrafyasının eşsiz güzellikleri arasında doğanın tadını çıkartabileceklerini dile getiren Eroğlu, bölgede yer alan eşsiz güzellikteki vadilerin arasında düz ve engebeli parkurlarda vatandaşların bu etkinlikten faydalandığını kaydetti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sıcaktan Bunalan Limni Gölüne Akın Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement