Sıcaktan Bunalan Saklıkent'e Koşuyor - Son Dakika
Güncel

Sıcaktan Bunalan Saklıkent'e Koşuyor

Sıcaktan Bunalan Saklıkent\'e Koşuyor

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, yerli ve yabancı tatilcilerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.

30.07.2015 10:22  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Saklıkent Kanyonu, yerli ve yabancı tatilcilerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor. 18 kilometre uzunluğundaki kanyonda 7- 8 derecelik suda yürüme imkanı bulan tatilciler, bunaltıcı sıcaktan kurtuluyor.

Antalya- Muğla sınırındaki Saklıkent Kanyonu en yoğun dönemini yaşıyor. Sıcak havadan bunalan yerli ve yabancı tatilciler, soluğu Saklıkent Kanyonu'nda alıyor. Her gün yüzlerce tatilci Beydağları'nın son noktasında, 18 kilometre uzunluğunda ve en yüksek yeri 200 metreyi bulan Saklıkent Kanyonu'na geliyor. Dar bir asma merdivenle girilen kanyonda tatilcileri, Kaş'a bağlı Gömbe Yaylası'ndaki Akdağ'dan çıkan ve Eşen Çayı'nın bir kolu Karaçay'ın kaynağı olan 7- 8 derece sıcaklıktaki su karşılıyor.

Sıcak havanın hissedilmediği kanyon içinde ipe tutunarak gezen tatilciler, 18 kilometrelik kanyonun 7 kilometresinde yürüyüş yapabiliyor. Yürüyüşün ardından kanyonun 5'inci kilometresindeki şelalenin altına giren tatilciler, serinliğin tadını çıkarıyor. Kanyon dönüşünde tatilciler çıkışta lokantalarda mola vererek, çam ve çınar ağaçları arasındaki ağaç evlerde konaklıyor.

Kanyonu gezmeye gelenlerden Çağdaş Üstün, "Çok güzel, harika. Girişte kaynak suyu çıkıyor. Çok soğuk, giremiyorsunuz. 10 saniye bile kalamıyorsunuz. İçeriye gittikçe daha çok zorlaşıyor yürüyüş alanı" dedi.

Adana'dan gelen Ilgım Bozkurt, "Gerçekten müthiş bir yer. Doğa harikası. Herkesin gelip görmesi gereken bir yer. Saklı kalmamalı. Yerli turistlerin de görmesi gereken bir yer" diye konuştu.

Alman turist Nan Muskel de "Çok harika bir yer. Yalnız kayalar biraz tehlikeli gibi. Kayalarda çok sayıda bitki var. Sular muhteşem akıyor" dedi. - Seydikemermuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sıcaktan Bunalan Saklıkent'e Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement