Sıcaktan Etkilenen Vatandaşlar Kulp Çayı'na Koştu - Son Dakika
Yerel

Sıcaktan Etkilenen Vatandaşlar Kulp Çayı'na Koştu

Sıcaktan Etkilenen Vatandaşlar Kulp Çayı\'na Koştu

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havalarla birlikte serinlemeye çalışan vatandaşlar kendilerini Kulp Çayı'nın serin suyuna attı.

13.07.2014 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havalarla birlikte serinlemeye çalışan vatandaşlar kendilerini Kulp Çayı'nın serin suyuna attı.

Kulp Çayı, yaşlı ve gençlerin serinleme mekanı oldu. Ramazan ayı ile birlikte, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklardan bunalan vatandaşlar, serinlemek için özelikle Kulp Çayı ve Şekirhan Çayı'nı tercih etti. Kulp Çayı'nda serinlemeye çalışan Hasan Demir adlı vatandaş, sıcaklardan dolayı bunaldıklarını söyledi. Demir, "Büyük küçük demeden herkes buraya geliyor. Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar Kulp Çayı'na gölgeliklere gelerek serinlemeye çalışıyor. Kulp ilçesi çok sıcak bir dönemden geçiyor. Ramazan ayı nedeni ile oruç da tutuyoruz. Buraya gelip serinleyerek bir nebze de olsa susuzluğumuzu unutuyoruz" dedi.

Kulp Çayı'na gelen çocuklar ise, yetkililerin kendileri için Kulp ilçe merkezinde havuz yapmasını istedi. Çocuklar, "Hemen her gün bu Kulp Çayı'na gelerek serinliyoruz. Ama burası yüzmek için elverişli değil. Ayrıca ulaşım sıkıntısı da yaşıyoruz. Yetkililerden bizim yararlanmamız için havuz yapmalarını istiyoruz" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sıcaktan Etkilenen Vatandaşlar Kulp Çayı'na Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement