Şiddete Karşı Eğitimi Çocuklardan Başlattılar - Son Dakika
Güncel

Şiddete Karşı Eğitimi Çocuklardan Başlattılar

Şiddete Karşı Eğitimi Çocuklardan Başlattılar

Samsun'un Atukum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi, sanal bağımlılık ve şiddet içeren video oyunlarının çocuklara verdiği zararı önlemek ve aileleri bilinçlendirmek için 1 yıl önce harekete geçti.

29.06.2016 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Atukum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi, sanal bağımlılık ve şiddet içeren video oyunlarının çocuklara verdiği zararı önlemek ve aileleri bilinçlendirmek için 1 yıl önce harekete geçti. 1 yılda 10 bin çocuğa bu konuda bilgilendirme yapıldı.

Samsun'un Atakum Belediyesi'ne ait Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi'nde son 1 yılda başvuruda bulunan yaklaşık 60 kadına psikolog ve avukat desteği verildi. 300 gönüllü üyesi bulunan merkezde ayrıca çocuklar için 'Sanal bağımlılık ve şiddet içeren video oyunları ile mücadele projesi' başlatıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Acil Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ahmet Güzel ile ortak yürütülen proje kapsamında 1 yılda çeşitli yaş gruplarında yaklaşık 10 bin çocuğa okullarda 'Sanal bağımlılık ve şiddet içeren video oyunların psikolojik, fizyolojik ve sosyolojik etkileri' konusunda eğitim verildi. Ayrıca aynı konu ile ilgili il genelinde 2 bin 300 çocuğun katılımıyla anket çalışması yapıldı.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın eşi olan Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi'nin Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, merkezde toplumdaki dezavantajlı gruplarla ilgili çalışmalar yaptıklarını ancak şiddet konusuna önem verdiklerini belirterek, "Biz çocuklarla beraber yeni bir sayfa açmak istedik. Şiddetin temeline inerek çocukların ilerleyen yaşlarda şiddet uygulayan bireyler olmalarının önüne geçmek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. En önemsediğimiz bir projemiz var. 'Sanal bağımlılık ve şiddet içeren video oyunları ile mücadele projesi' şiddet içerikli video oyunlarını oynayan çocuk sayısı çok fazla. Çocuklar bu oyunlarda öldürdükçe kan akıttıkça şiddet sahnelerini uyguladıkça puan kazanıyorlar. Böyle çocuklarda şiddet duygusu yerleşiyor. Çocuk belli bir noktadan sonra sanalla gerçeği ayırt edemez hale geliyor. Çocuklarımızın ileride şiddet uygulayan bireyler olma durumu var bu kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızda duruyoruz. Çocukların şiddetle büyümelerini önlemek adına öğrenci ve velilerimizi bilgilendiriyoruz. Ardından yaptığımız değerlendirme çalışmalarında da kendilerinin de bu olayın aslında bu kadar farkında olmadıklarını söylediler" dedi.

Merkezin sadece kadınlar için değil tüm dezavantajlı gruplar için çalışmalar yaptığını dile getiren 2 çocuk annesi Fatma Taşçı, "Ama tabii ki şiddetli ilgili konu bizim önceliklerimizden birisi. Öncelikle kadınlarla ilgili çalışmalarımız var. Merkezimizin içinde kadın danışma merkezi var. Burada kadınlarımıza gönüllü psikolog ve avukat tarafından ücretsiz destek veriliyor. Biz kadınlarımızın sosyalleşmesi hayatın içinde daha aktif rol alması için çeşitle alanlar oluşturuyoruz, onlar için seminerler düzenliyoruz, uzmanlar getiriyoruz destek sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi'nin 18 kişiden oluşan bir yönetim ekibinin olduğunu söyleyen Taşçı, "Atakum Belediyesi'ndeki bütün partilerinden kadın meclis üyeleri, kadın muhtarlar, mesleklerinde ön plana çıkmış başarılı kadınlarımız bu kadroda var. Birde yaklaşık 300 gönüllü üyemiz var. Onların da bize destekleri çok büyük" dedi.

11 Şubat 2015'te Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın ismi Atakum Belediyesi meclis kararıyla Kadın Koordinasyon Merkezi'ne verilmişti.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şiddete Karşı Eğitimi Çocuklardan Başlattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement