Şiddetli yağış geliyor! AFAD özellikle 3 ili uyardı: Sel ve su baskınları yaşanabilir - Son Dakika
Güncel

Şiddetli yağış geliyor! AFAD özellikle 3 ili uyardı: Sel ve su baskınları yaşanabilir

Meteoroloji'den gelen son hava raporlarına göre bugün sağanak yağış beklenen 22 ile sarı, 2 ile ise turuncu uyarı geçildi. Öte yandan AFAD ise gerçekleşebilecek olası sel ve su baskınları konusunda Bartın, Kastamonu ve Zonguldak'daki vatandaşlara tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

26.06.2022 07:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Edirne, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Manisa, Ankara ve Çankırı çevreleri ile Balıkesir'in batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Yağışların; Batı Karadeniz (Düzce hariç), Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Amasya çevreleri ile Van'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli, Zonguldak, Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı, Sinop'un batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Şiddetli sağanak yağış geliyor! AFAD'dan 3 ile sel su ve su baskını uyarısı

2 İLE TURUNCU, 22 İLE SARI UYARI

Meteoroji tarafından Bartın ve Kastamonu'ya turuncu uyarı verildi. Sarı uyarı verilen iller ise Ağrı, Artvin, Bitlis, Bolu, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Karabük, Düzce olarak sıralandı.

Şiddetli sağanak yağış geliyor! AFAD'dan 3 ile sel su ve su baskını uyarısı

AFAD ÖZELLİKLE 3 İLİ UYARDI

AFAD'dan yapılan açıklamada, "26 Haziran Pazar günü Bartın, Kastamonu ve Zonguldak'ta Şiddetli Yağış beklenmektedir İl AFAD yönetim merkezleri teyakkuza geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın Sel, su baskını, heyelan ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması; dere yatakları ile taşkın tehlikesi olan bölgelerden uzak durması önem arz etmektedir" denildi.

Şiddetli sağanak yağış geliyor! AFAD'dan 3 ile sel su ve su baskını uyarısı

METREKAREYE 76-100 KİLOGRAM ARASI YAĞIŞ DÜŞECEK

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz'de şiddetli yağışlar beklendiği belirtildi. Pazar günü Kastamonu ve Sinop kıyılarında yağışların metrekareye 76-100 kilogram arasında, pazartesi ise 100 kilogramın üzerinde yağış geleceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, "Yurdumuz Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altında bulunmaktadır. Kuzey kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta ortasından itibaren artmaya başlayacağı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor. Kuzey ve iç kesimlerde pazar günü Kastamonu ve Sinop kıyılarında metrekareye 76-100 kg şiddetli yağış, pazartesi günü şiddetli ve yer yer 100 kilogram ve üzeri aşırı yağış bekleniyor" ifadelerine yer verildi.

Şiddetli yağış geliyor! AFAD özellikle 3 ili uyardı: Sel ve su baskınları yaşanabilir

Son Dakika Güncel Şiddetli yağış geliyor! AFAD özellikle 3 ili uyardı: Sel ve su baskınları yaşanabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement