Şiddetsiz İletişim Projesi : "Sular Altında Sessizlik" - Son Dakika
Yerel

Şiddetsiz İletişim Projesi : "Sular Altında Sessizlik"

Şiddetsiz İletişim Projesi : "Sular Altında Sessizlik"

Batmandaki gençler şehrin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan öğrenciler ile bir araya gelerek Şiddetsiz İletişim yöntemleri üzerine bir eğitim gerçekleştirecek.

25.09.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Proje Batman Gençlik ve Kültür Evi'nde 26 Eylül 2014'te başlayıp 10 gün sürecek. Eğitim sonunda Pekişen İletişim Becerilerini Görmek Amacıyla Hasankeyf'te bir etkinlik düzenlenecek.

Türkiye Gençlik Konseyi tarafından hazırlanan proje hakkında yapılan açıklamada "-Sular Altında Sessizlik- projesi Aktif Yurttaşlık programı olan Fırsatı Yakala programının genç katılımcıları tarafından düzenlenen bir sosyal sorumluluk projesidir. Türkiye'den Türkiye Avrupa Vakfı'nın uygulayıcı kuruluş ve Almanya'dan Mitost, Theodor-Heuss Kolleg'in partner kuruluş olduğu, Alman Federal Ofisi, Açık Toplum Vakfı ve Robert Bosch Vakfı'nın da finansal olarak desteklediği Fırsatı Yakala programında "Şiddetsiz İletişim ve 'Proje Yönetimi' üzerine eğitim alan Salih Tekin, Seçil Araz ve Fatma Çelik kendi yerellerinde de Şiddetsiz İletişim üzerine yazdıkları projeyi uygulayacaklar. Projenin amacı, dezavantajlı bölgelerde yaşayan 20 gencin, şiddetsiz iletişim konusunda bilinç kazanmalarını sağlamak ve çevrelerine de edindikleri farkındalıkları yaymalarını sağlamaktır. Eğitim sonunda gençlerde oluşan olumlu etkiyi sahada pratik etmek amacıyla Hasankeyf'te şiddetsiz iletişim-eylemler üzerine etkinlikler yapılacak 'Dilek Feneri' uçurulacak. Uygulanacak olan projede, risk altında olan gençler ile çalışılacağı için iki psikolojik danışman da projeye dahil olacak" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şiddetsiz İletişim Projesi : 'Sular Altında Sessizlik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement