Şiddetsiz Yaşam İçin Elele" Projesi Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Şiddetsiz Yaşam İçin Elele" Projesi Sona Erdi

Şiddetsiz Yaşam İçin Elele" Projesi Sona Erdi

Samsun, Amasya, Tokat, Çorum’da kadın hakları, cinsiyet eşitliği ve kadının güçlendirilmesine yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları temsilcilerine eğitim vermeyi amaçlayan "Şiddetsiz Yaşam İçin Elele" projesi sona erdi.

13.06.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun, Amasya, Tokat, Çorum'da kadın hakları, cinsiyet eşitliği ve kadının güçlendirilmesine yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları temsilcilerine eğitim vermeyi amaçlayan "Şiddetsiz Yaşam İçin Elele" projesi sona erdi.

Proje Samsun Valiliği'nin iştiraki ve Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği, KAGİD, Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği, Eripod Derneği işbirliği ile hayata geçirildi. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projede kadın hakları, cinsiyet eşitliği ve kadının güçlendirilmesine yönelik faaliyet gösteren STK ve kamu kurumlarından 95 temsilciye toplumsal cinsiyet eşitliği, ayrımcılıkla mücadele, hak temelli yaklaşım ve savunuculuk konusunda kapasite eğitimleri verildi.

Eğitim süreçlerinin tamamlanmasının ardından projenin kapanış toplantısı Serra Otel'de yapıldı. Proje ile ilgili olarak bilgi veren Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Psikolog Mustafa Kınık, "Kadınların ve erkeklerin hayatlarında bir dönüşüm yaratmayı hedefleyen, kadının güçlenmesini destekleyen ve her türlü plan, politika, program, proje ile bu farklılığı dikkate almak ve geliştirmek zorundayız. Bu nedenle başta sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ve yerel yönetimlere büyük görevler düşmektedir. Özellikle hakların hayata geçirilmesinde ve toplumdaki dezavantajlı kimseler lehine değiştirilmesinde stratejik öneme sahip sivil toplum örgütleri, hak temelli bir yaklaşımla kadınların lehine yaşanan bu durumun düzeltilmesinde önemli role sahiptir. Bu proje de bu rolü etkin olarak yaşama geçirilmesini hedeflemiştir. Eğitimler bazında başarılı bir süreç geçirdik ve dilediğimiz farkındalığı oluşturduğumuz inancındayım. Emeği geçen, katılan ve destekleyen herkese teşekkür ederim" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şiddetsiz Yaşam İçin Elele' Projesi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement