Sıddık Tekin Lisesi "TUBİTAK" Yarışmasında Bölge Birincisi - Son Dakika
Yerel

Sıddık Tekin Lisesi "TUBİTAK" Yarışmasında Bölge Birincisi

Sıddık Tekin Lisesi "TUBİTAK" Yarışmasında Bölge Birincisi

Batman Özel Mehmet Sıddık Tekin Liseleri TUBİTAK ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında derece elde etti.

26.03.2014 11:34  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUBİTAK'a Batman damgası.
Van'da 17-20 Mart tarihleri arasında düzenlenen TUBİTAK ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Batman Özel Mehmet Sıddık Tekin Liseleri birincilik ve üçüncülük elde ederek büyük başarı gösterdi.
Van'da 17-20 Mart tarihleri arasında düzenlenen TUBİTAK ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Batman Özel Mehmet Sıddık Tekin Liseleri birincilik ve üçüncülük elde ederek büyük başarı gösterdi.Yüz bir projenin sergilendiği yarışmaya Özel Sıddık Tekin Liseleri on iki proje ile katıldı. Yarışmada birinci olan projenin danışman öğretmeni Zemzem Çevik "öğrencilerimiz Hatice Zehra Kaçan, Nursima Ekici beraber çok eşliliğin 7-16 yaşlarındaki çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini araştırdık" dedi.Ayrıca matematik öğretmeni Fuat Daşizi danışmanlığında hazırlanan Furkan Nuhat Demir'in hazırladığı Matematik projesi de bölge üçüncüsü oldu. Okul müdürü Ali Erdoğan toplamda elli dokuz proje ile katıldıklarını on iki projenin Van Bölgesine seçildiğini, bölge yarışmasında ise bir birincilik ve bir üçüncülük aldıklarını, bölgeyi Ankara'da temsil edecekleri için çok mutlu olduk" dedi.
TÜBİTAK TÜRKİYE FİNALİNE TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ KATILIYOR

TÜBİTAK'ın bölge yarışmasında il birincisi olan Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencileri ilimizi Ankara'da yapılacak olan Türkiye finalinde temsil edecek.
Türk Telekom Anadolu Lisesini ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, TÜBİTAK bölge yarışmasında ilimizden katılan 12 proje arasında birinci olan "Termik Isıtma Projesi"ni hazırlayan öğrencileri kutladı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik'in ziyaretinde kendisine konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Hasan Erdal okul olarak bilimsel çalışmaları önemsediklerini ifade etti. Okul Müdürü Erdal "Okulumuz Van ilinde yapılan TÜBİTAK bölge proje yarışmasında 4 proje ile katıldı. Bu projelerimizden "Termik Isıtma Projesi" il birincisi oldu ve Türkiye finalleri yarışmasına davet edildi. Projeyi hazırlayan Öğrencilerimiz Zeynep Sasunlu, M.Veysel Kanık ve öğretmenimiz Muhittin Yüzen 5-9 Nisan tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan final yarışmasında Türkiye birinciliği için yarışacak" diye konuştu. Milli Eğitim Müdürü Çelik projeyi hazırlayan öğrenciler Zeynep Sasunlu ve M.Veysel Kanık ile öğretmen Muhittin Yüzen'e birer ödül verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sıddık Tekin Lisesi 'TUBİTAK' Yarışmasında Bölge Birincisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement